Interview med blues og jazz guitaristen Robben Ford

Interview med blues og jazz guitaristen Robben Ford

Vi fik en snak med den amerikanske bluesguitarist Robben Ford i forbindelse med hans koncert på Train (Aarhus) den 16. april 2013. Her blev vi mødt af en sympatisk og imødekommende guitarist der velvilligt svarede på en række nørdede spørgsmål om guitar og musik.

Robben Ford kom med gode råd om hvordan man spiller blues på en guitar, og mente personligt ikke at det krævede noget særligt teknisk at spille 'The blues'.

Som studio og livemusiker har Robben Ford en imponerende karriere bag sig, og derfor kunne vi ikke lade være med at spørge ham om hans samarbejde med Mile Davis. Her lyste Robben Ford helt op, og man kunne ane en stolthed i hans øjne, da han fortalte om det bånd han havde med jazz mesteren. Til den dag i dag er Robben ikke helt sikker på om Miles' mente de ting han sagde til den unge Robben 100% ærligt eller om det var tale om venligt drilleri.

Sådan skred interviewet med flere spørgsmål, f.eks. om hans nye cd der hedder 'Bringing it back home', her fortæller Ford at han er yderst glad for sit nye pladeselskab og fortæller med stor passion om optagelserne der har et live koncert præg over sig, og kun med brug af enkelt guitar, og en pickup, som Robben så smilende delte med os. Interviewet blev fanget på video, og kan ses her på siden

Anonyms billede