Interview med Eivør Pálsdóttir

Interview med Eivør Pálsdóttir

Guitaren.dk mødte den færøske sangfugl Eivør Pálsdóttir ved en meget vellykket koncert i Odense hvor hun med sine mesterlige fortolkinger tryllebandt publikum fra start til slut. Efter koncerten fik vi en lille snak på video.

Obligatorisk for guitaren.dk viser Eivør bl.a. sine guitarer frem. En akustisk western guitar af mærket Martin, og en elekstrisk guitar af mærket Gibson. Sidtsnævnte var af en lidt speciel type som senere undersøgelser har vist er en Gibson melody maker. Eivør blev akkompagneret af den dygtige bassist Mikael Blak, som er søn af den berømte danske (bosiddende på Færøerne) komponist og musiker Kristian Blak. 

Om Eivør
Eivør Pálsdóttir (født 21. juli 1983 i Syðrugøta på Færøerne) er en færøsk sangerinde og komponist. Hun blev bl.a. kåret til Ársins føroyingur 2004 (årets færing 2004) den 9. februar 2005, og Årets danske folk vokalist den 11. marts 2006 (på DMA Folk). Eivør er den første af tre døtre af Sædis Eilifsdóttir og Páll Jacobsen.

Hun boede flere år på Island mens hun studerede musik, senere i en længere overgang i København, men nu er hun tilbage i sin hjemby Syðrugøta på Færøerne. Mange kalder hende for den "færøske Björk", og ligesom Björk er hun verdensberømt ikke kun på Færøerne, men også i Island. Hun hører uden tvivl til de største talenter i hele Norden.

Hendes rødder ligger i de færøske kvad, men hun mestrer et bredt spektrum fra jazz og folk over ethnopop til klassisk og kristelig musik (fx Kingosalmer). Ligesom det dramatiske lys på Færøerne er hendes sopranstemme på én gang lys og skrøbelig og samtidig fuld af saft og naturkraft. Hun er ikke bange for at råbe og skrige, når hun står barfodet på scenen.