Interview med Finn Olafsson

Interview med Finn Olafsson

Vi mødte Finn Olafsson backstage efter en koncert til ære for Tony Vejslev. Her var vi så heldige at få Finn Olafsson helt for os selv.

I disse rolige og hyggelige omgivelser fortæller Finn Olafsson om sin passion for guitar, hvordan han startede, de stemninger han bruger, de akkorder han bruger og mange andre lidt nørdede spørgsmål, som vi guitarister elsker, som han blev udsat for af intervieweren.

Vidste du for eksempel at Finn Olafsson har sit eget sæt strenge der kan købes i musikkutikkerne? Nærmere betegnet en Finn Olafsson special af John Pearche phospor bronze strenge. Eller customized som Finn selv nævner det. Nu ved du det, og der er mange flere detaljer at finde i dette interview.

Det er der kommet denne 20 minutters video ud af hvor den akustiske guitars grand ole man roligt fortæller om hvorfor han bruger kløer på sine fingre og sværger til stålstrengede guitarer, helst lavet af Ole Kehlet. Han kommer også ind på at han oprindelig blev inspireret af Berth Jansch, og at han fornylig blev meget imponeret over de høje toner John Williams formåede at få ud af sin guitar, men nyd nu interviwet og lad manden tale selv :)