Interview med Illona Bolou om fingerstyle guitar og Sungha Jung

Interview med Illona Bolou om fingerstyle guitar og Sungha Jung

Illona Bolou er en talentfuld 15 årig fingerstyle guitarist der er blevet inspireret af Youtube fænomenet Sungha Jung. Hun har allerede optrådt i sit hjemland Frankrig og arrangerer selv sine egne sange, men spiller også fingerstyle sange som hendes idol og mentor Sungha Jung selv spiller på youtube.

Hvornår hørte du første gang om Sungha Jung?

Hvis jeg husker det rigtigt var det da jeg som 11 årig så ham spiller With or Without You af U2. Før jeg så den video, spurgte mine forældre mig hvilket instrument jeg ville lære, så jeg valgte basguitar, men jeg var ikke sikker, og da min far viste mig videoen af ??Sungha Jung ændrede det helt sikkert mit valg. Jeg har ingen ord til at forklare hvordan det fik mig at føle og ja, det ændrede mit liv. Jeg var og jeg er inspireret af Sungha Jeg tror fordi han er så ung, men så god, yderligere er vi samme alder, så det får mig til at tænke, at jeg kan vokse op med musikken ligesom han gør. Hans spil er rigtig tydelig, og han spiller med en masse følelse, det gør at jeg får lyst til at lære de sange, han spiller:).

Der er millioner af videoer og tutorials af mennesker, der spiller og underviser i fingerstyle guitar, som er en gammel måde at spille på, der går tilbage mindst to århundreder, hvorfor lige Sungha og ikke f.eks. Chet Atkins eller andre der er mere kendte og veletablerede?

De var de bedste guitarister i verden, jeg lytter nogle gange til deres musik, og jeg har allerede se nogle videoer af dem, men jeg er ikke så inspireret af dem.

Hvilken stil indenfor fingerstyle kan du bedst lide?

Jeg kan godt lide tapping stilen, og andre stilarter som den af den japanske guitarist Kotaro Oshio og mange flere, og jeg håber jeg vil være i stand til at udvikle min egen stil.

Hvilken guitar spiller du på, og mener du det er vigtigt at bruge de samme guitarer som dine idoler?

Jeg bruger Breedlove Atlas serien C350/CM. Da jeg var yngre, selvom jeg er det stadig ... ønskede jeg absolut en Lakewood guitar (Sungha Jung's guitar), men jeg forstår, at andre guitar kan være gode også. Så mine forældre købte mig Breedlove guitaren, der har en fantastisk lyd, føler stor, er nem at spille på, og mange guitarister kan lide at spille på den. Så jeg synes ikke det er alt for vigtigt at have de samme guitarer som Sungha og Tommy. Jeg lærer sange med ørerne, ved at se videoen, og også bruge mine øjne

Jeg begyndte at spille guitar, da jeg var 11 år gammel, min far lærte mig guitarens grundlæggende ting, ligesom akkorder ... Og da han ikke var i stand til at lære mig fingerstyle, så jeg sprang idet selv. Nu lærer jeg musikteori på musikskole og næste år vil jeg have guitar lektioner der. Jeg havde mange problemer med at bruge min højre hånd, fordi jeg skriver med venstre, og da jeg ønskede at lære guitar var der ingen venstrehåndede til salg, så jeg var nødt til at lære med højre hånd guitar.

Anonyms billede