Interview med Milasa

Interview med Milasa

Guitaren.dk mødte det russiske stortalent Milasa til en snak på video om hendes karriere og guitarspil. Desuden spiller hun også 3 dejlige guitarsange for os.

Du kan se uddrag fra disse sange i interviewet, men du kan også vælge at se dem enkeltvis her på siden I interviewet kommer Milasa ind på at hun ynder at komponere sine egne sange, og at det ikke virkede efter hensigten at bruge kendt litteratur som lyrik i forbindelse med at skrive nye sange.

Hun kommer også ind på at hun er uddannet klassisk guitarist i Rusland og at guitaren har hjulpet hende meget som instrument, men at hun ser sig selv først og fremmest som sanger. Se det ca. 20 minutter lange interviw for at høre meget mere, hvor hun også nævner irsk musik som en stor inspirations kilde. Bemærk at interviewet er på engelsk  

Milasa blev født 14. december, 1980 I Ruslands Chelyabinskaya region, i Ural bjergene, i byen Trehgornyi. Hendes musikalske uddannelse begyndte allerede som 6 årig, da hendes forældre opfordrede hende til at synge med en sanggruppe. Hendes medfødte talent var åbenlyst, og allerede det efterfølgende år besluttede familien at hun skulle fortsætte hendes studier på en specialiseret musikskole.

Hun lærte at spille guitar og også her viste talentet sig at være så stort at hun som kun 16 årig blev optaget på det musikalske college i byen Ozersk. Efter hendes eksamen var overstået, tog den 19 årige Milasa til Moskva for at fortsætte hendes kreative udvikling. Her underholdt hun et stort publikum på talrige Russiske festivaller de næste tre år.

I August 2005, blev hun inviteret af producer Valery Alborov, til at synge på den internationalt anderkendte Fringe festival i Edinburgh, Skotland, hvor hun fik fantastisk positiv respons fra både anmeldere og musikere.I marts 2007, sang og spillede Milasa to sange, Prayer og Moon, sammen med den berømte Russiske guitarist Dmitry Chetvergov, som akompagnerede hende på både guitar og keyboard. Deres optræden blev vist live af en stor landsdækkende tv kanal i programmet Prosvet. Prosvet er et af de mest sete TV programmer i Rusland. Endnu engang demonstrerede Milasa hendes evne til at synge og spille med en utrolig høj standard, som hendes album også bevidner.

Læs meget mere om Milasa på: milasa.dk myspace.com/milasa

Anonyms billede