Interview med Pat Coldrick om Ophelia

Interview med Pat Coldrick om Ophelia

Læs vores interview med den irske superguitarist Pat Coldrick om hans nye CD kaldet Ophelia. Hvad inspirerede ham til at indspille det, og hvad handler sangene på albummet om?

Vi fik en lille snak med den irske superguitarist Pat Coldrick, som tidligere har udgivet to populære albums med klassisk guitar, om hans nye CD kaldet 'Ophelia'.  Interviewet findes både på dansk og engelsk. I interviwet nævner Pat hvordan dette nye album skiller sig ud fra de to tidligere albums, og hvad der inspirerede ham til at indspille dem.

Hvad handler albummet om?
Inspirationen til den nye CD var en stor storm som ramte de irske kyster i Oktover 2017.  Stormen fik øgenavnet 'Ophelia'. Samme dag som stormen indtraf var vi ved et tilfælde lige blevet færdig med et guitar bygnings projekt og vi døbte guitaren 'Ophelia' som indeholder originale kompositioner og arrangementer med en irsk og keltisk sjæl.

Hvordan udskiller det sig fra det to første albums?
De første to albums indeholder en variete af populære mesterværker fra guitarens repertoire og igen mine egne kompositioner og arrangementer. Det nye album 'Ophelia' er lidt anderledes da den generelle sjæl og følelese i musikken er mere traditionel overordnet set. Albummet er melodisk og lyrisk og en behagelig blanding af god og hyggelig guitar musik

Hvilke guitarer brugte du på albummet?
Jeg brugte min nye guitar 'Ophelia' på en overvægt af numrene og på nogle brugte jeg min Takamine.

Brugte du din AER forstærker på albummet?
Ja jeg brugte en AER akustisk forstærker, som jeg altid gør, både Live og i studiet og mixer denne med lyden fra de to studio mikrofoner: Røde NT5, og Neumann

Hvilke mikrofoner brugte du?
Røde NT5 og Neumann

Hvad inspirerede dig til at indspille albummet?
Albummet var inspireret af den voldsomme irske storm 'Ophelia’. Arrangementerne på albummet består af nogle af mine yndlings melodier som jeg altid har haft en ønske om at indspille til et album først og fremmest fra mit land.

Har du skrevet sangene ned på noderne og kan man få fat i dem?
Jeg har skrevet noderne ned for nogle af sangene, men ikke dem alle sammen. Jeg planlægger at skrive resten ned snart.

Her er interviewet på original sproget:
....................................................................
1. What is the new album about
2. How does it differ from the two first albums?
3. What guitar(s) did you use on the new album?
4. Did you use the AER amp on the album?
5. What kinds of microphones did you use?
6. What inspired you to record the material on the album?
7. Did you write sheet music for the songs and will they be available?

1. The New CD was inspired by a great storm that hit Irish Shores in Oct 2017. The Storm was nicknamed ‘Ophelia’’. At the same time and day we coincidentally completed a guitar build project and we called the guitar ‘Ophelia’ !! which contains original compositions and arrangements with an Irish and Celtic spirit.
2. The First 2 albums contain a variety of popular masterpieces from the guitar repertoire and again my own compositions and arrangements. The new album ‘Ophelia’ is different slightly as the general feel and spirit of the music is more traditional throughout. The album is melodic and lyrical and a nice blend of good feeling guitar music
3. I used my new guitar ‘Ophelia’ on the majority of the tracks and on some I used my Takamine.
4. Yes I used and always use the AER amps Live and in the studio and blend the sound with mics Rode NT5 and Neumann
5. Rode NT5 and Neumann
6. The album was inspired by the great Irish Storm ‘Ophelia’
The arrangements on the album are some of my favorite melodies and I always wanted to one day record an album with music predominantly from my country
7. The sheet music I have written for some of the pieces but not all. Soon I will score the rest,

Pat Coldrick er en irsk klassisk guitarist og komponist, der har arbejdet i de sidste seks år i Irland, men har også udført betragtninger i Europa, USA og Rusland. Pat er blevet beskrevet som 'at skubbe grænserne for klassisk guitar' med sine musikalske fortolkninger og kompositioner og har gjort klassisk guitar spændende, interessant og mere tilgængelig for musikelskere generelt. Gennem sin fortolkning af musik og ved at udforske og omfavne nye teknologier bestræber han sig på at forbedre den klassiske guitars dynamik og bringe hans musik til et bredere publikum både hjemme og i udlandet.

 

Anonyms billede