Interview med Salomon Jakobsson og Christian Brock

Interview med Salomon Jakobsson og Christian Brock

Her bringer vi vores video interview med Salomon Jakobsson og Christian Brock. Glæd dig til et interview med en masse snak om guitar og især fingerstyle samt eksempler fra begge guitaristers talent på de seks strenge

Vi mødte de to talentfulde fingerstyle guitarister på en varm forårsdag i Odense, hvor solen skinnede fra en åben himmel, men hvor der også var en del blæst. Derfor blev noget af interviewet rykket indenfor på trods af det gode vejr.  De to superguitarister er Salomon Jakobsson (SE) og Christian Brock (DK). Den sidstnævnte har vi haft glæden af at interviewe på et video interview tidligere her på siden, men den førstnævnte havde vi kun hørt om og fulgt på nettet hvor hans fænomenale tekniske fingerpicking talent ikke fornægtede sig.

I video interviewet kommer vi ind på de klassiske spørgsmål som:

  • Hvem inspirerede dig til at spille guitar?
  • Hvilken guitar spiller du på?
  • Hvilke strenge bruger du?

Derudover kommer vi også ind på den mere humæne side af os guitarister ved at stille de mere personlige spørgsmål:

  • Føler du dig ensom som solo guitarist?
  • Er du nervøs når du optræder?

Disse og mange andre spørgsmål var de to dygtige fingerpicking guitarister yderst åbne og informative omkring, som du kan glæde dig til at se i interviewet. Desværre blev disse personlige spørgsmål stillet udenfor i blæsevejret, så lyden er ikke for god, desværre. Dog rykkede vi indenfor og optog resten af interviewet hvor spørgsmålet ang. guitarerne (the real deal) og strengene blev stillet. 

Glæd jer til at høre eksempler på Salomon Jakobsson herlige artificial harmonics, og boom chic spillestil samt Christian Brocks drømmende åben stemning toner.

Skandinavisk mini turné
Interviewet blev lavet i forbindelse med de to guitarister skandinaviske koncerter i Danmark og Sverige. Her optrådte de senere på denne forårsdag i maj 2016 i Dexters Jazzhus. En yderst vellykket koncert hvor de to fingerstyle guitarister spillede hver for sig, men dog desværre ikke sammen, da de ikke var sammenspillede nok til at optræde med det. 

Respektløs fremvisning af artificial harmonics
Salomon Jakobsson fremviste en helt, ja nærmest ufattelig evne til at spille de rædsomt svære artificial harmonics som gigantiske folk i branchen som Lenny Breau, og Ted Greene har mestret og virket som inspiration for andre guitarister. But look out there is a new kid in town! Salomon havde tilsyneladende ingen respekt, frygt eller problemer med at spille disse cascading artificial harmonics, endda i stående stilling hvor han ustoppeligt fodrede publikum med drømmende flagolet toner, og som svar fik han et kraftigt spontant bifald og fløjten/piften og anden form for begejstret verbal udfoldelse fra samme publikum. Et publikum der var godt underholdt af begge guitarister. Vi har tidligere vist en video vi optog med Salomon hvor han dog sidder på en stol og spiller et nummer der udelukkende består af disse flagolet toner. Nummeret kan du se på vores youtube side og facebook.

Drømmende og mediterende gulvmusik
Christian Brock har det med at sidde ned, når han spiller, og vel at mærke på gulvet. Ikke på en stol. I sin rolige, og nærmest mediterende siddestilling forener han sig med de seks strenge hvor hans lange krop bliver et med guitaren i kærlige kærtegn. Det er som om de to hører sammen. Guitaren er ganske tryg i Christians hænder, og på den spillede han drømmende sine egne kompositioner i åben stemning, indflettet med hyggelig familiær snak med et snert af humor der gav en god stemning blandt publikum. Dog spillede han også et nummer af guitar guden Pierre Bensusan. Et nummer kaldet L'Alchimiste, som er meget respekteret i fingerstyle miljøet. 

Anonyms billede
Fridrikurs billede

Ja man fristes til at sige windy and warm da det netop var varmt og en del blæst som man kan høre på optagelsen.