Interview med Stanley Samuelsen

Interview med Stanley Samuelsen

Stanley Samuelsen har lige fejret 50 års jubilæum som musiker. Han er ferm som de færreste indenfor fingerpicking genren, det på trods af at han er helt selvlært.

Selv om Stanley er selvlært indenfor fingerspil og guitar i det hele tager fik han dog et masterclass kursus af selveste salige John Renbourn for nogle år siden, der efter Stanleys' eget udsagn mente at hr. Samuelsen lavede en del begynder fejl i sit fingerspil. Vi kunne dog overhovedet ikke høre noget der mindede om fejl på Stanley's spil på videoen.

I interviewet kommer Stanley Samuelsen ind på hvilken guitar han spiller, sin spillestil og hvilke guitarister der har inspireret ham. Han går også nedad memorylane ved at se tilbage på en lang karriere. En karriere som strækker sig over hele 50 år.

Det var i forbindelse med den færøske kunstners' Øssur Mohr's fernisering på Det nordantlantiske hus at vi sneg og til et eklusivt interview med lyd og billeder med denne færøske musik inspiration.

Han er kendt for sit smukke fingerspil på akustisk western guitar. Samt for at fortolke færøske og nordiske sange på sin helt egen måde. Han har fx. sat en ny melodi til den færøske evergreen "Tídin rennir sum streymir í á". En smuk melodi som i Stanley's udgave får et nyt præg over sig med det sublime fingerpicking tema han svøber omkring sangen, og iklæder den dermed helt nye klæder. I vores interview spiller Stanley ekslsusivt denne melodi for guitren dk's lyttere og seere.

Tak til manager Merete Messmann, Stanley Samuelsen og Øssur Mohr.

Anonyms billede