Interview med Sungha Jung

Interview med Sungha Jung

Youtube fænomenet Sungha Jung giver her et ekslusivt interview til guitaren.dk hvor han backstage fortæller om hvordan som en ung 10 årig knægt blev så inspireret af de fingerstyle guitarvideoer hans far viste ham på youtube at han kvittede sin klaverundervisning og helligede sig den akustiske guitar.

Fire år senere er Sungha Jung blandt de 14 mest populære musikere på youtube overhovedet, og den mest kendte og eftersøgte fingerstyle guitarist på sitet.
Sungha Jung fortæller at en japansk fingerstyle guitarist kaldet Kotaro Oshio var hans første inspiration, og er han stadig stor fan af denne guitarist.
Sungha Jung siger at han lærer nye sange ved at bruge sine ører og aflytte sange på youtube, men at han også bruger øjnene til at aflæse akkorder og fingersætninger. Han kan dog også læse noder.
I vores videointerview fortæller Sungha Jung også detaljeret om sin tyske westernguitar som firmaet Lakewood sponsorede til ham.
Hør meget mere, b.la. om hvilke fingerplektre han bruger og meget andet, på videoen her nedenunder, hvor Sungha Jung spiller Freight Train helt ekslusivt for guitaren.dk. Arrangeret af den svenske fingerstyle uitarist Martin Hallstrom, og også oprindeligt af Chet Atkins og Tommy Emmanuel.
Som en ekstra bonus får du også den danske fingerstyle ekspert (især indenfor Tommy Emmanuels musik) Casper Esmann som havde æren at blive udvalgt til at varme op for Sungha ved koncerten i Kulturhuset, Islands brygge hvor denne video er blevet optaget. Sammen giver de en fænomenal akustisk udgave af Stevie Wonder klassikeren (alene pga. det velkendte basriff) Superstition.
Videointerview med Sungha Jung

Anonyms billede