Tre unge fingerstyle guitarister

Tre unge fingerstyle guitarister

Vi mødte tre unge fingerstyle guitarister til en koncert ved Upper Hill i Slagelse den 30 juni 2011. Efter koncerten fik vi en snak med dem på kamera.

Koncerten gik rigtigt godt og var deres fælles optrædener meget underholdende og inspirerende, og jeg føler også at deres sætliste ramte meget bredt. De tre gutter har ikke optrådt sammen som gruppe før, som dog tydeligt kunne høres på småfejl, men spilleglæden var intakt, og der var ingen tvivl om den individuelle formåen hver især, som blev tydeliggjort ved deres soloptrædener som forløb nærmest fejlfrit.

Desuden var duetterne meget mere vellykkede en trioerne. Aftenens sjoveste indslag var da Casper og Lars spillede Lars' arrangement af Postman Pat (postmand per), her fik de hele salen med. Pascha og Lars spillede den populære cannonball rag sammen, der var godt spillet, men indeholdt småfejl i sammenspillet. Meget mere overbevisende var Nashtownville og To B or Not To B som de to herrer også spillede.

Jeg nød personligt koncerten, og var aldrig i tvivl om at vi havde tre store unge talenter på scenen denne aften. De er alle i udvikling, og har rykket sig meget siden jeg hørte dem første gang. De førnævnte småfejl var ikke vigtige da de fleste tilhørere sikkert ikke har lagt mærke til dem, og desuden kom de ikke ind og ødelagde melodien, men det var rettere fejl i nogle numre hvor nogle toner ikke blev spillet der hører med, sikkert pga. nervøsitet.

Guitaren.dk fik en videosnak med gutterne efter koncerten, og her er en opsummering:

Om Pascha
Pascha fik sin første guitar som 13 årig af sin mor der ønskede at han lærte klassisk guitar, men Pascha bevægede sig hurtigt væk fra klassisk musik og byttede guitaren ud med en elektrisk guitar som han brugte til at spille rock med almindelige enkle akkorder. Da han var 19 år hørte han Tommy Emmanuel første gang og besluttede at lære fingerstyle på sin akustiske guitar. I dag er Pascha 23 år. Udover fingerstyle og hr. Emmanuel lytter han meget til irsk musik og jazzfusion.

Om Casper
Casper har altid kunnet spille lidt guitar, men det tog for alvor til da han som 13 årig så et klip på youtube med Tommy Emmanuel som hans far viste ham. Sidste år optrådte Casper med youtube fænomenet Sungha Jung på scenen, og har også spillet med sit store idol Tommy backstage ved flere lejigheder. Udover fingerstyle hører Casper en del country, og navne som Chet Atkins, Jerry Reed og Merle Travis, som dog alle var fingerstyle/fingerpicking mestre.

Om Lars
Lars har spillet guitar siden han var 10 år. Tre år senere fik han en fødselsdagsgave fra sin onkel, som forærede sin brorsøn en billet til en Tommy Emmanuel koncert i Holland. Det ændrede Lar's retning, han var meget besluttet på selv at lære sit nye idols sange, og fingerstyle teknikken. I dag er han 19 år og optræder med sin guitar. Lars har optrådt med Tommye Emmanuel på scenen hele 4 gange. Udover hr. Emmanuel hører han meget The Doors, og gipsy jazz navne som Jimmy Rosenberg.

Flere detaljer kan du høre i vores webinterview her:

Anonyms billede