Langebro

Lær at spille den traditionelle sang Langebro eller som den hedder på engelsk: Geordie. Den er i Danmark kendt med vores nationalskjald Kim Larsen som har indspillet den sammen med Gasolin og senere på live albummet Det var en torsdag aften med Kjukken. Det er sidtsnævnte udgivelse vores lektioner er baseret på. Du får både fingerspil og strum. Ja hele 3 slags fingerspil. Det oprindelige fingerspil som lyder ca. som det man hører Kim Larsen spille og så to fingerspil bareset på det oprindelige men med variationer. De 3 fingerspil findes i forskellige sværhedsgrader, men en ihærdig begynder burde kunne stave sig igennem dem. Læg mærke til at vi kommer med hjælp til hver enkelt fingerspil i den medfølgende lektion hvor du både kan se tabs, noder, akkorder, og en video der viser og fortæller hvordan fingerspillet og strum skal spilles.

Her ser du en variation i at spille det oprindelige fingerspil som noder og tabs. Akkorderne har du ovenvoer. Hver detalje bliver forklaret i de medfølgende videoer, da der er en tilhørende video til hver lektion som iøvrigt også har en PDF fil og Guitar Pro fil. Langebro fingerspil

Engelsk folkesang
Langebro er i virkeligheden en engelsk folkesang kendt under navnet Geordie, hvor der synges om London bridge. Den er især kendt med folkesangeren Joan Baez. Kim Larsen satte danske ord til den og fik et hit med den sammen med Gasolin.

Fingerstyle udgave af Langebro på vej

Hold øje med denne side (den side du er inde på lige nu) da der er en fingerstyle lektion i at spille Langebro på vej til dig.

Til videoerne er der også ægte sang med Kim Larsen kopisangeren: Adam Aldridge der medvirker fra kimlarsen-imitator.dk. Han synger det første vers og omkvæd så du lettere kan følge med i akkordskiftene og se fingerspillet brugt sammen med en vokal der minder meget om Kim Larsens egen vokal. Dog er det en fortolkning.
Kim Larsen langebro

Facebook kommentarer