Don't Think Twice It's Alright Fingerstyle arrangement

Du er her

Her får du en fingerstyle udgave af Bob Dylan's Don't Think Twice It's Alright. som hører til folkemusik og countrymusik genren, og er blevet fortolket af et utal af både guitarister og sangere, men Bob Dylan selv synger og spiller originalen til perfektion, så lyt gerne til den før du kaster dig over arrangementet, da den hjælper dig med bedre at forstå fingerspillet.  Da det er fingerstyle er det din opgave både at spille melodi, bas og rytme. Men har du en grundlæggende forståelse for fingerpicking spillestilen så kan du godt overkomme at spille dette fingerstyle arrangement som bliver forklaret i detaler på den medfølgende Youtube video, og under sektionen spilletips her på siden, og du kan også vælge at downloade den tilhørende Guitar Pro fil eller printe PDF filen ud. God fornøjelse!

Sådan spiller du: Don't Think Twice It's Alright Fingerstyle arrangement

I Don't Think Twice It's Alright spiller vi fingerpicking i ordets bogstaveligste forstand. Der er dog ingen overraskelser her. Du spiller som sædvanligt alternating thumpick med boomchick, som vi på dansk lidt mere kedeligt kalder vekselbas på bastonerne. Da der ikke er nogen overraskelser i vekselbassen vil vi ikke fortælle så meget om den. Du spiller de sædvanlige (5), (4), (6) i C-dur., og det anbefales at dæmpe bassen i højre hånd.Melodien starter på første streng løs og i rytmen er den enkel at forstå og indlære. Det kan anbefales at øve en forøvelse til fingerspillet ved at bruge enkel fingerspil på akkorderne, før du lærer melodien. Bemærk at der er en del optakter eller overgange (transistioner) for at udfylde hullerne i melodien. En af de vigtigste passager i sanger er skiftet til D7 hvor vi spiller en slags Ragtime optakt på (5). streng. Som tjener til formål at lime takterne sammen og samtidig virker det som om den sænker tempoet, og skaber derved en spænding i melodien. 

Don't think twice it's alright side 1
Don't think twice it's alright side 2
Don't think twice it's alright side 3

Pdf

It appears your Web browser is not configured to display PDF files. Download adobe Acrobat eller klik her for at downloade PDF-filen.

Anonyms billede

Facebook kommentarer