Etude 35 Opus 1

Du er her

Fernando Sor f.1778 d.1839- en "superstar" i sin tid- Før Tárregan fornyede guitaren i sidste århundrede, stod navnet alene som synonym for guitar. Sor var en fantastisk guitarist og komponist, som bla. har transkriberet nogle af Mozarts værker for guitar. Sor skrev en guitarskole som stadig bruges den dag i dag. Det vidner om det kæmpe stykke arbejde Sor lagde i at få guitaren ud iblandt alle, som et respekteret instrument.
Vi gennemgår et af hans kendteste begynderværker som er pædagogisk i sin opbygning. En fin titel men det dækker over et ganske enkelt stykke som du teknisk kan spille på et par minutter, men musikalsk er den straks sværere. For at spille den rigtig bør du professionelle klassiske indspilninger af Andrés Segovia som var en mester til at fange Sor på guitaren. God fornøjelese med at spille noget fra mesteren selv!

Sådan spiller du: Etude 35 Opus 1

Idet at du slapper helt af, spiller du ganske almindelige akkorder i venstre hånd og plukker forsigtigt de strenge som markeret i højre hånd. Melodien kommer snigende frem af sig selv, når du har spillet den igennem tilstrækkelig gange.

Pdf

It appears your Web browser is not configured to display PDF files. Download adobe Acrobat eller klik her for at downloade PDF-filen.

Anonyms billede

Facebook kommentarer