Glade jul - SIlent night - fingerstyle arrangement

Du er her

Her får du en fingerstyle udgave af den smukke julesang Glade Jul eller Silent Night. Skrevet af Franz Gruber. Melodien spilles i tonearten A-dur og er for viderekomne guitarister, men har man lært den grundlæggende spillestil indenfor fingerpicking og fingerstyle så kan man med øvelse stave sig igennem sangen. Den bliver betegnet som mellemsvær da den udover fingerpicking også kræver at man kan tage akkorderne i andre positioner end de gænge 1. positions akkorder. Men som fingerstyle er den meget nem i højre hånd. Dog skal man kunne mestre den teknik der hedder at spille rytmisk korrekt og bruge tommel som en retningssnor til at få rytmen passet ind, og gerne tælle anslag.

Sådan spiller du: Glade jul - SIlent night - fingerstyle arrangement

Det allervigtigste i denne udgave af Glade Jul/Silent Night er rytmen. 3/4 taktaren skal holdes konstant. Tommelfingeren spiller en lidt utraditionel rolle her. I den forstand at den ikke kun spiller på basstrengene men også diskantstrengene hvor nødvendigt. Det gør sig gældende ved D akkorden hvor tommelfinger anslår  anden streng.
Akkordmæssigt bruger vi udelukkende anden positions akkorder. Dvs. akkorder som ikke bliver spillet i første position. Der brugs kun tre akkorder som er A, E, og D.
A akkorden bliver spillet i 5. bånd og i 9. bånd, mens E akkorden bliver spillet i 4. bånd. 
Da der følger en video med lektionen kan du bruge den til at spille melodien. I videoen kan man også høre akkorderne blive spillet så man kan bruge den til at spille sammen med underviseren.
God fornøjelse med Glade Jul og Glædelig jul!

Pdf

It appears your Web browser is not configured to display PDF files. Download adobe Acrobat eller klik her for at downloade PDF-filen.

Anonyms billede

Facebook kommentarer