Jeg er så glad hver julekveld fingerstyle lektion

Du er her

Fingerstyle udgaven af denne smukke norske julemelodi er i G dur og bruger både melodi og bas kombineret.  Jeg har gjort mig umage med at bevare melodien i mit arrangement alt imens at man skal kunne ane og fornemme fingerspillet som vi tidligere har gennemgået. Det vel at mærke uden at ødelægge melodien. 
 

Sådan spiller du: Jeg er så glad hver julekveld fingerstyle lektion

Kunsten er at få melodien til at springe frem bagved strømmen af fingerspil, samtidig med at du bevarer rytmen som er en 6/8's taktart. Fingerstyle arrangement er enkelt bygget op med grundtonen spillet i hver bas. Tommelfingeren markerer taktændringer, og styrer igen pulsen/tempoet. Det er vigtigt at du tænker i akkorder selv om du ikke behøver at spille hver akkord i sangen når det gælder fingerstyle.
Jeg har truffet et bevidst valg ikke at skrive becifring oven over tonerne. Herved tvinger jeg dig venligst at spille tonerne præcist som de står skrevet.  Men bare rolig; akkorderne skal nok dukke frem ud af melodien så snart du kan den.
Præcis som det gør sig gældende for vores fingerspils udgave af denne smukke julesang, så er det også takt 6 som er den mest udfordrende del i hele sangen. Her er det igen vigtigt at fokusere på taktarten, og at tage det bogstaveligt at der er præcist 6 anslag i hver takt. Og de skal have samme varighed! Det kræver kun lidt øvelse så skal den nok sidde i skabet.
God fornøjelse med sangen og husk at lade melodien klinge ud før du skifter akkord.
 

Jeg er så glad hver julekveld tabs

Pdf

It appears your Web browser is not configured to display PDF files. Download adobe Acrobat eller klik her for at downloade PDF-filen.

Anonyms billede

Facebook kommentarer