Streets of London fingerstyle arrangement

Du er her

Streets of London er skrevet af den britiske Ralph McTell og udkom i 1969. Du får den her i en fingerstyle udgave, men man kan fornemme det kendte fingerspil. Faktisk kan man næsten høre melodien når Ralph McTell spiller det kendte fingerspil akkompagnement, men her får du en fingerstyle udgave hvor du både kan høre melodi, fingerspil og bas. Sangen blev inspireret af McTells oplevelser som gademusiker rundt omkring i Europa, og særligt i Paris, og de individuelle historier er taget fra folk i Paris. McTell ville oprindeligt have kaldt sangen "Streets of Paris"; men London blev til sidst valgt i stedet, da han indså at det var denne by han sang om. Sangen fortæller om kontrasten mellem almindelige menneskers problemer og de problemer som hjemløse, ensomme, ældre, ignorerede og glemte medlemmer af samfundet har. I et interview på Radio 5 med Danny Baker den 16. juli 2016 fortalte McTell, at markedet han referede til i teksten var Surrey Street Market i Croydon. McTell havde ofte set en ældre mand der, der ledte igennem aviserne efter en grapefrugt eller en gulerod.

Sådan spiller du: Streets of London fingerstyle arrangement

Det er vigtigt at du har fokus på tommelfingerens rolle i dette fingerspil. Den spiller udvalgte bastoner som ottendedele. Den hjælper dig med at holde rytmen så du ikke løber fra den. Tæl gerne 1-og-2-og-3-og-4. Da dette er en fingerstyle udgave af denne smukke Ralph McTell sang, er det din opgave at spille både melodi og bas. Guitar arrangementet er en blanding af Chet Atkins spillestilen og almindeligt folkemusik fingerspil.  I nogle passager er det svært at læse om du skal bruge tommel eller de andre fingre, men det bliver forklaret i videoen, hvis du er i tvivl kan du fokusere på tommelfingeren, den spiller altid 4 toner pr. takt, og de er ottendele. Nogle steder skal du spille en D på 4. streng med pegefinger eller langfinger og ikke tommelfinger, men så først tommelfinger på 4. streng efter du har anslået den med pegefingeren. De vanskeligste passager er forklaret i videoen hvor du også kan se og høre hele guitararrangementet.

Streets of london side 1
Streets of london side 2

Pdf

It appears your Web browser is not configured to display PDF files. Download adobe Acrobat eller klik her for at downloade PDF-filen.

Anonyms billede

Facebook kommentarer