Akkordopbygning

Musikteori om akkordopbygninger

Forskel mellem C9 og Cadd9 akkord

Man kan nemt tage fejl af en C9 akkord og en Cadd9 og enndu foranlediges til at tro at det er en og samme akkord, men er den det? Hvad er egentlig forskellen? Det ser vi på i denne lektion hvor en C7 akkord spiller en stor rolle til forståelsen for forskellen imellem akkorderne.

Hvad er en ADD akkord?

Add akkorder
Når man ser becifring i sangbøger eller på netter støder man tid på akkorder med "Add" tilføjet. F.eks. Cadd9. Men hvad dækker Add over og hvordan er sådan en akkord opbygget?

C9

I denne lektion viser vi hvordan man kan transponere en C9 akkord og flytte den rundt på gribebrættet i forskellige positioner.

Akkord symboler

I denne lektion viser vi en oversigt over de symboler man tit bruger når man vil undgå at skrive maj7, dim7 osv. Det kan være vigtigt at kende disse symboler da de tit bliver brugt i sang og nodebøger og i becifring.

Akkordopbygninger - del 4

spanske
I denne lektion viser vi hvordan man tit udelader kvinten når man spiller en C7 akkord. Typisk mangler kvinten. Vi viser dig hvordan du spiller en "rigtig" C7 akkord og hvilke toner der udgør den teoretisk

c9no5 (uden kvint)

Grib akkorden
En c9 akkord er en dejlig akkord for os guitarister. Den er nem at spille og nem at flytte rundt på gribebrættet. I denne lektion ser vi på C9no5 akkordens opbygning.

Akkordopbygninger - del 2

Grib akkorden
Vi fortsætter vores lektioner omkring akkordopbygninger. I del 2 ser vi på hvordan mere indviklede akkorder som dim og sus er konstrueret.

Gratis akkordhæfte

Akkordopbygninger - del 1

Grib akkorden
Vi ved jo at akkorder består af toner. Tre toner der skaber en harmoni. Men hvordan konstruerer man en akkord. Hvad er dens opbygning?
Abonnér på RSS - Akkordopbygning