090909 er store Beatles-dag

090909 er store Beatles-dag

Du er her

Den 9. september 2009 er vel blot en almindelig dato for de fleste. Livet går formentlig videre på sædvanlig vis, men for millioner af musikfans verden over har datoen 090909 fået nærmest et mytisk skær.

Den dag udsendes hele Beatles-kataloget i 'restaureret' og ny-digitaliseret form, så de magiske, mystiske sange lyder bedre, end de har gjort, siden de blev indspillet for mellem 39 og 47 år siden.
Musikken har fået den store overhaling. I fire år har et hold teknikere fra Abbey Road-studierne i London endevendt og klargjort hver en tone, som 'The Fab Four' nogensinde pladeproducerede.

Og det er der kommet to sæt udgivelser ud af.

En de luxe stereo-udgave samlet i en smart box med alle 13 originale album – iberegnet 'Magical Mystery Tour', der egentlig kun var en dobbelt ep, men senere udkom på lp med single-numre på side 2. Plus de to 'Past Masters'-album med hit-singler på en 14. skive.

Også computerspil
Til hvert album er der desuden produceret en dvd, der fortæller om den enkelte plades tilblivelse.

En monoboks, beregnet for samlermarkedet, samler de ti album op til 'Abbey Road', der blev mikset i mono, kompletteret med en cd nr. 11, 'Mono Masters', der medtager sangene fra ep'er og single b-sider.

Desuden udsendes computerspillet 'Rock Band', hvor man kan spille med til Beatles' fortryllende sange, mens vellignende udgaver af Beatlerne fremfører dem.

Der er lagt op til en genkomst af de store.

Tags