B.B. King koncert i Sønderborg i August 2009

B.B. King koncert i Sønderborg i August 2009

Du er her

Koncerten med BB King bliver en enestående mulighed for at se eller gense en enestående kunstner BB King er repræsentant for den oprindelige og ægte blues, helt nede fra bomuldsmarkerne i Sydstaterne, og mon ikke det bliver hans sidste koncert i Danmark.. BB er respekteret og elsket både blandt publikum og andre musikere. Hans guitar-stil og guitarlyd er helt unik og hans stemme er stadig kraftfuld og karakteristisk efter alle årene. Rækken af musikere, der har æret ham og spillet med ham er næsten uendelig. Eric Clapton, U2, Rolling Stones mm.
Ståpladser
Geb. 20,-
Varighed ca. 4. timer inkl. pause.
www.kulturisyd.dk
MØLLEPARKEN 
Kærvej, Sønderborg, Denmark, 6400

Søn, 05.07.2009 19:00

Riley B. King, bedst kendt som B.B. King (født 16. september 1925 i Itta Bena, Mississippi, USA) er en amerikansk bluesmusiker, guitarist og sangskriver. Ifølge musikmagasinet Rolling Stone er han den største nulevende guitarist og den tredjestørste nogensinde efter Jimi Hendrix og Duane Allman. Han har fået en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

I 1949 begyndte King at indspille musik, da han fik en pladekontrakt med det Los Angeles-baserede pladeselskab RPM Records. Mange af Kings tidlige indspilninger var produceret af Sam Phillips, der senere grundlagde Sun Records.

I 1950'erne blev King et af de vigtigeste navne inden for rhythm and blues-stilarten, med hits som "You Know I Love You", "Woke Up This Morning", "Please Love Me", "When My Heart Beats Like a Hammer", "Whole Lotta' Love", "You Upset Me Baby", "Every Day I Have the Blues", "Sneakin' Around", "Ten Long Years", "Bad Luck", "Sweet Little Angel", "On My Word of Honor" og "Please Accept My Love". I 1962 underskrev King en pladekontrakt med ABC-Paramount Records, og i november 1964 indspillede han det albummet Live at the Regal på The Regal Theatre i Chicago.

Kings første succes uden for bluesgenren var en 1969-coverversionen af Roy Hawkins-sangen "The Thrill is Gone", der blev et hit på både pop- og R&B-hitlisterne. Samme år spillede han på The Rolling Stones åbningsnummer, på deres USA-turné. Kings succes inden for populærmusikken fortsatte i 1970'erne med sange som "To Know You Is to Love You" og "I Like to Live the Love". Fra 1951 til 1985 var King 74 gange på Billboard Magazines R&B-hitliste.

Siden 1980'erne har Kings indspilningstempo været faldende, men han har dog stadig en aktiv karriere, med deltagelse i tv-programmer og spillefilm, og 300 optrædender om året. I 1988 lærte en ny generation ham at kende, da han indspillede sangen "When Love Comes To Town" med rockgruppen U2. I 2000 indspillede King sammen med guitaristen Eric Clapton albummet Riding With the King. I 2003 optrådte King live i en halv times tid med gruppen Phish i New Jersey.

Fra 29. marts til 4. april 2006 var King på afskedsturné i Europa, særligt i Storbritannien, sammen med Gary Moore.

B. B. King udgiver et nyt album i anledningen af han er blevet radiovært på XM, "et af de få steder, hvor lyden af blues stadig trives", siger B.B. King. Albumet kommer til at hedde "One Kind Favor" og vil udkomme i slutningen af august 2008 på pladeselskabet Universal.
(kilde da wikipedia