Country og guitarlegenden Glen Campbell død af Alzheimers

Country og guitarlegenden Glen Campbell død af Alzheimers

Du er her

En gang var han en højt eftertragtet studio musiker blandt de aller bedste i eliten kaldet The Wrecking Crew. Han var sågar også med i Beach Boys en overgang, men huskes mest for først og fremmest at være en fortræffelig country sanger med storhit som Rhinestone Cowboy, Galvestone, Wichita Linenan og By The time I get to Phoenix. Glen Campbell opgav den hårde kamp mod Alzheimers der ramte ham da han stadig var en meget eftertragtet country musiker. Netflix lavede en dokumentar om Glen da han var på sin sidste turne. En slags farvel turne. Dokumentaren hedder I am still here. En rørende dokumentar der viser at Glen stadig kunne spille sine fortræffelige guitar licks og riffs på trods af den svære hjerne sygdom. For Glen var uden tvivl en fortræffelig guitarist der både kunne spille country, klassisk og rock.

Han blev beundret af mange guitarister som Jerry Reed og Chet Atkins. Først nævnte skrev Glen's store hit A thing called love med en utroligt flot og usædvanlig guitar intro. Teknisk spillede Glen Fingerpicking sange men han gjorde det med et plekter med den såkaldte cross picking teknik og var desuden også en glimrende flat pickimg guitarist. I musikbranchen var han kendt for sit utrolige gehør og evne til at ramme alle toner rent. Rhinestone cowboy er en af de sværeste sange at synge vokalmæssigt da den ligger meget højt i oktaven, men Glen formåede at synge den pitch Perfect uden at gå i falset. 

Glen's alt for tidlige kommer ikke som nogen overraskelse hans svære sygdom taget i betragtning men den er hjerteskærende for han var så fuld af liv og nettet ebber over med hans livsbekræftende guitar licks og sange. Typisk var teksterne til hans sange også meget lange og komplekse og det er utroligt at han var så god til at huske dem langt ind i sygdomsforløbet som dokumentaren fra Netflix bevidner. 

Hvil i fred Glen du var en af de helt store og vil aldrig blive glemt

Glen Campbell