Dansk Guitar Selskab bringer interview med Finn Olafsson i deres blad Guitaren

Dansk Guitar Selskab bringer interview med Finn Olafsson i deres blad Guitaren

Du er her

Foreningen Dansk Guitar Selskab bringer i deres medlemsblad Guitaren et interview med den kendte danske fingerspils guitarist Finn Olafsson. Her nævner han b.la. hvordan han kom igang med at spille guitar og hvordan hans bror Torsten insprirede ham til at lytte til klassisk guitarmusik, nogle år efter at Finn var startet på guitar som 10-11 årige musikgenre han senere skulle undervise i som guitarlærer.  Obligatorisk kommer han også ind på sin Ache periode hvor han primært spillede elekstrisk guitar, og sit samarbejde med sin bror Torsten. Her nævner Finn b.la. at han i dag udelukkende spiller sin egen musik, men ikke udelukker, at han en dag kunne finde på at spille andre guitaristers musik. Han lader sig inspirere af det der kommer frem når han improviserer. Det og meget andet kan man læse om i Guitarens blad, der også har andet spændet materiale som artikler om:

Guitarens Dag i Metronomen (Frederiksberg), hvor tre nye guitarskoler (af hhv. Jens Carlander, Christian Uhrskov, David Efraim Poulsen og Thomas Jensen + et indlæg fra Jan Østergård Nielsen (GuF) blev repræsenteret og ved samme lejlighed en koncert med en af Danmarks eliteguitarister, Carsten Pedersen. Desuden er der anmeldelser af af Guitarbogen 1-3 af David Efraim Poulsen og Thomas Jensen. Endvidere er der en beretning om Festival de la Guitarra de Sevilla samt anmeldelser af to superkoncerter i efteråret, hhv. en koncert med den polske ”Paganini”, Lukas Kuropaczewski, i Rundetårn og en koncert med Gary Ryan på DKDM’s studiescene. Sidst i bladet er der en omtale af Aalborg Internationale Guitarfestival & Competition 11.-18. marts 2018.

Læs mere på: http://danskguitarselskab.dk/  hvor du også kan læse om foreningen og udgivelsen af bladet Guitaren

Dansk Guitar Selskab blev stiftet i 1977 og arbejder for udbredelse og vedligeholdelse af interessen for guitar og guitarmusik. Hovedaktiviteterne er afholdelse af guitarkoncerter – cirka 7 om året – samt udgivelse af bladet “Guitaren”.

Finn Olafsson
Foto af Finn Olafsson bragt i bladet Guitaren. Fotograf: Helle Kongevang