Delta Blues guitaristen Troels Jensen kommer til Skovby Blues festivalen

Delta Blues guitaristen Troels Jensen kommer til Skovby Blues festivalen

Du er her

Den danske bluesguitarist Troels Jensen der i 2002 blev årets danske blues band og i 2003 årets bluesmand er et af hovednavnene ved årets Skovby. Festival. Han har også modtaget en pris for årets roots album for albummet Take Me Home sammen med H.P. Lange.

Sønderborg: Troels Jensen var med til at stifte Delta Blues Band i 1967 og 6. juli optræder han som speciel guest sammen med hovednavnet Big Creek Slim Band til Skovby Blues.

Delta Blues Band udgav i 1969 albummet Delta Blues Band og spillede herefter med skiftende besætninger over en periode. I midten af 1970'erne gik gruppen delvist i opløsning, og materiale oprindeligt indspillet af Delta Blues Band (eller blot Delta, som gruppen kaldte sig en overgang) blev i 1975 udsendt som LP under navnet "Fly United". Fly United spillede sammen med skiftende besætninger, og Troels Jensen dannede sideløbende med projektet gruppen "Nighthawks" med Søren Engel og Peter Kragh Jakobsen samt den amerikanske guitarist Billy Schwartz. Nighthawks spillede bl.a. backing for den amerikanske bluesmusiker Mickey Baker og medvirkede på Bakers album Tales from the Underdog.

Skovby Blues afholdes for 13. gang og vanen tro er der kun 149 billetter til salg, hvoraf omtrent halvdelen allerede er solgt. De fantastiske rammer i de tidligere kornsiloer og det begrænsede antal pladser gør festivalen til en intim oplevelse, hvor publikum og musikere er i øjenhøjde med hinanden.

Troels Jensen er en dansk bluesguitarist, pianist og sanger. Troels Jensen er bl.a. kendt for sin medvirken i gruppen Delta Blues Band, men har siden 1960'erne været en fremtrædende del af den danske bluesscene.

Kilde: https://www.sonderborgnyt.dk/dansk-legende-kommer-til-skovby-blues/?fbcl...