DGS præsenterer Prisvindende klassisk naturtalent og færøsk naturtalent i Rundetårn

DGS præsenterer Prisvindende klassisk naturtalent og færøsk naturtalent i Rundetårn

Du er her

Dansk Guitar Selskab (DGS) præsenterer: Solister på spring - Søndag 6.5., kl. 19.30 - Niklas Johansen og Alvi Joensen - i Rundetårns Bibliotekssal, Købmagergade 52A, 1150 København K.

Niklas Johansen er solistklassestuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Jesper Sivebæk. Han har allerede skabt international opmærksomhed som vinder af et stort antal internationale konkurrencer i Kina, Bulgarien, Tyskland, Østrig, Polen og Italien, såvel som nationale, hvor han bl.a. har vundet DKDM’s årlige legatkonkurrence for alle instrumentalister og sangere i maj 2017.

Niklas var 9 år, da han begyndte at spille guitar på Københavns Musikskole hos Jens Overbye. Som 19-årig blev han optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med Jesper Sivebæk og Lars Trier som lærere, i 2013 supplerede han sine studier i Alicante (Spanien), og i 2014 på Franz Liszt konservatoriet hos Ricardo Gallén i Weimar. I 2015 tog han sin kanditateksamen med højeste karakter på konservatoriet i København, og siden da har han spillet koncerter i bl.a. Rusland, Spanien, Færøerne, Island, Østrig, Tyskland og store dele af Kina. Ved siden af sine konkurrencesejre, har han også modtaget national anerkendelse, bl.a. som modtager af P2 Talentprisen 2018, Sonning Talentprisen 2018 og Odd Fellow Logens musikpris 2017.

Derudover har Niklas haft æren af at være solist med DR Symfoniorkestret, og han har allerede medvirket i flere album-udgivelser, bl.a. sin egen debut-cd, sit duo-album med violinisten Kehan Zhang og senest DKDM’s 150 års jubilæums-cd boks.

Priser:

P2 Talentprisen 2018
Sonning Talentprisen 2018
Odd Fellow Logens musikpris 2017
1. prisen i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums legatkonkurrence 2017
1. prisen i 3rd International Guitar Competition i Pleven, Bulgarien 2017
1. prisen i International Guitar Competition & Festival Berlin 2016
1. prisen i China Shenyang International Guitar Competition 2016
1. prisen i 18th ”Alirio Diaz” International Guitar Competition i Rust, Østrig 2016
1. prisen i 21st International Guitar Competition i Mottola, Italien 2015
1. prisen i 3rd international Guitar festival “Aachener Gitarrenpreis”, Tyskland 2014
1. prisen i 9th International Guitar Competition i Olsztyn, Polen 2014

www.niklasjohansen.dk

Alvi Joensen er opvokset i Gøta på Færøerne og begyndte at spille guitar som 7 år gammel. Efter grundskolen fulgte han sit intresse for klassisk musik og startede på Musikkskúla Miðnám, gymnasie basered på MGK. Efter det blev det så videre til konservatoriet i Malmø, hvor han tog bachelor-, master- og diplomuddannelsen. Til eksamen fra diplomuddannelsen, svarer til solistuddannelsen i Danmark, fik han muligheden at uropføre en guitarkonsert komponeret af svenske komponisten Staffan Storm. Denne konsert er komponeret for guitar, slagtøj, spillet af Johan Bridger, og strykeorkester, spillet af Musica Vitae. Nu frilanser han og skal på denne konsert spille nogle af hans favoritstykke.

Entré: 150,- (ikke medlemmer) 70,- (DGS medlemmer) 50,- (musikskoleelever og studerende)

Billetter kan købs i døren eller på: www.rundetaarn.dk - standard 150 kr., DGS-medlem 70 kr., studerende 50 kr.

Her er også et par links, hvor arrangementet omtales: www.danskguitarselskab.dk og facebook/danskguitarselskab. Begge solister er fremragende guitarister, og begge kan opleves på YouTube: https://www.youtube.com/user/Alvijoensen og https://www.youtube.com/user/Antiting.

Alvi Joensen
Alvi Joensen, færøsk superguitarist
Niklas Johansen