DGS præsenterer Solister på Spring med Yuki Saito og Clovis Dethier

DGS præsenterer Solister på Spring med Yuki Saito og Clovis Dethier

Du er her

Dansk Guitar Selskab har igen fornøjelsen at præsentere en dobbeltkoncert i koncertrækken ”Solister på spring”. Denne gang med den japanske guitarist Yuki Saito og den franske guitarist Clovis Dethier. Denne type koncert er efterhånden blevet en tradition, og de har gennem de sidste 5-6 år præsenteret adskillelige unge guitarister. Målet for en musiker er det højeste kunstneriske og tekniske niveau, og det er de sikker på, at aftenens guitarister lever op til. Så de anbefaler at man glæder sig!

Yuki Saito – ikke at forveksle med den kvindelige violinist, guitarist, pop- og singer-songwriter af samme navn - fødtes i Tokyo, Japan i 1997, og har spillet og udviklet sit guitartalent siden han var 5 år. Han studerede i Japan hos Kazuhito Osawa og Noboru Muraji, og i dag er han tilknyttet konservatoriet i Weimar hos den berømte spanske mester Ricardo Gallén.
Han har på det seneste vundet et hav af internationale konkurrencepriser, heriblandt førsteprisen i festivalen med det spøjse navn Kaj’s Guitar Store Guitar Competition (i Twente, Holland), Poreč Guitar Competition (Kroatien), Japan National Guitar Competition, Gargnano Guitar Competition (Italien) og Aalborg Internationale Guitarkonkurrence i 2017.
En del af belønningen ved sidstnævnte pris var den store ære at kunne give en koncert i DGS’ regi, og vi glæder os meget til at præsentere dette unge stortalent. Som en forsmag på Yuki Saitos fornemme spil, kan du høre ham på Youtube spille værker af bl.a. Regondi, Toru Takemitsu og J.S. Bach.
Clovis Dethier (f.1991) begyndte at spille klassisk guitar i en alder af 6 år, inden han i 2002 begyndte at modtage undervisning af Ramon de Herrera på musikskolen ”Conservatoire à Rayonnement Régional de Paris”. I 2010 afsluttede han et ”Diplôme d'Etudes Musicales” med højeste karakter, hvorefter han studerede under Judicaël Perroy på Musikkonvatorium ”Ecole Supérieure de Musique et de Danse” og afsluttede sin Bachelor i 2014. Samme år fortsatte Clovis sit studium på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Jesper Sivebæk og Per Pålssons klasse. I 2017 afsluttede han sin master med højeste karakter og indgår nu i den prestigefyldte solistklasse, hvorfra han vil debutere i 2019/2020.
På sin musikalske rejse har Clovis Dethier deltaget i mesterklasser hos og er blevet rådgivet af nogle af tidens allerstørste guitarkanoner som Leo Brouwer, Scott Tennant, Marcin Dylla, Tilman Hoppstock, Zoran Dukic, Alvaro Pierri, Manuel Barrueco, Pepe Romero, Roland Dyens, og Pavel Steidl. Derudover modtog han i 2017 et stipendium fra IDELA-stiftelsen, der gjorde det muligt for ham at studere på Segovia Guitar Academy i Pordenone, Italien. Udover sin aktivitet som guitarist er Clovis Dethier særlig engageret i pædagogik. I 2018 modtog han et ”Diplôme d'Etat” for sine færdigheder som underviser fra Lille Musikkonservatorium, og i april 2018 blev han optaget på ”Concours National de la Fonction Publique Territoriale”, hvorfra han har opnået titlen statsautoriseret guitarlærer

Torsdag 28. marts kl. 19.30 i Bibliotekssalen i Rundetårn, Købmagergade 52A, 1150 København K
Entré: 150,- (Medlemmer af DGS: 70,-, musikskoleelever og studerende: 50,-) Billetter købes i døren

Kilde: https://www.facebook.com/danskguitarselskab/?eid=ARAOibKvzTuP82BWqPotl0q...