Don McLean gæster DR koncerthuset i oktober 2018

Don McLean gæster DR koncerthuset i oktober 2018

Du er her

Med sit netop udgivne ”Botanic Gardens”, hans 19 studie album og det første i 8 år, kommer den legendariske singer/songwriter forbi DR Koncerthuset med fuldt band i ryggen. Med sange som ”American Pie” og ”Vincent (Starry Starry Night)” har McLean for længst skrevet sit navn ind i populærmusikkens historiebøger. McLean var en stor skikkelse i den ekstremt stærke sangskriverbevægelse der opstod i USA i begyndelsen af 1970erne med blandt andre Bob Dylan og Joan Baez i front.

Et tydeligt bevis på McLeans store indflydelse er den enorme række af artister der har fortolket på hans store numre. I 2000 tog Madonna ”American Pie” til nye højder, George Michael har genindspillet ”The Grave”, Ellie Goulding har for nyligt udgivet sin version af ”Vincent” og sidst med ikke mindst står McLean altså som medkomponist på Drake’s hit ”Doing it Wrong”.

Don McLean har igennem sin lange karriere solgt over 40 guld- og platinplader på verdensplan og har mere end 4000 koncerter på resuméet. Til oktober står han og sit band klar til at give publikum en uforglemmelig aften i DR Koncerthuset

Don Mclean

Tags