Eric Clapton opgiver at opkræve advokatsalærer fra kvinde, der sælger bootleg-cd'er på eBay

Eric Clapton opgiver at opkræve advokatsalærer fra kvinde, der sælger bootleg-cd'er på eBay

Du er her

Eric Clapton vil ikke fortsætte med at opkræve advokatsalærer for en kvinde, han sagsøgte for at have forsøgt at sælge en bootleg-cd på eBay.
Det kom frem i sidste uge, at den 55-årige tyske enke – kendt som Gabriele P – efter en succesrig retssag fra Clapton var blevet pålagt af Düsseldorfs regionale domstol til at betale sagsomkostninger for både sig selv og Clapton, angiveligt på i alt næsten 4.000 USD. Kvinden havde opført bootleg, Live USA – som hendes afdøde mand købte fra et stormagasin for næsten 30 år siden – for €9,95 (~$11).
Nu har Claptons ledelse udsendt en erklæring som svar på de "udbredte og ofte vildledende presserapporter" omkring sagen og tilføjer, at den tiltalte "ikke er den type person, Eric Clapton eller hans pladeselskab ønsker at målrette mod".

"I løbet af det sidste årti har en række velkendte pladeselskaber og kunstnere, inklusive Clapton, engageret tyske advokater til at forfølge tusindvis af ulovligheder, der tilsidesætter landets ophavsretslove," lyder erklæringen.

"Det er ikke hensigten at målrette personer, der sælger isolerede cd'er fra deres egen samling, men snarere de aktive bootleggere, der fremstiller uautoriserede kopier til salg. I tilfælde af en person, der sælger uautoriserede genstande fra en personlig samling, hvis de fornærmende genstande trækkes tilbage efter at have modtaget et "ophør og afstå"-brev, vil eventuelle omkostninger være minimale, eller de kan frafaldes.