Fender opkøber Bigsby

Fender opkøber Bigsby

Du er her

Den var et kærkomment værktøj for fingerpicking kæmpen Merle Travis, og har prydet mange Gretsch guitarer. Nu er den velkendte Bigsby tremolo /vibrato arm blevet opkøbt af Fender.
Fender har annonceret købet af Bigsby-mærket og alle sine aktiver fra Fred Gretsch Enterprises.
Ikke meget er blevet delt om brandets/mærkets fremtid og hvordan Fender planlægger at integrere det i sin portefølje. Men firmaet udtalte, at Bigsby vil "fortsætte med at blive drevet som en selvstændig virksomhed under Fender Musical Instruments Corps Special Brands Brands" division.

“We are excited to acquire Bigsby and add to our esteemed portfolio of specialty brands,” said Jeff Cary, Senior Vice President of Fender Specialty Brands. “There is such a rich history with the vibratos, and a mystique around the guitars, pedals and steel instruments that is fascinating.”

"Vi er glade for at erhverve Bigsby og tilføje den til vores anerkendte portefølje af specialiserede mærker", siger Jeff Cary, Senior Vice President for Fender Specialty Brands. "Der er en så rig historie med vibratorerne og en mystik omkring guitarerne, pedalerne og stålinstrumenterne, der er fascinerende."
Flytningen markerer et hjemkomst af sorter for Bigsby. Selskabets historie strækker sig tilbage til 40'erne, da grundlæggeren P.A. Bigsby begyndte at bygge guitarer og den berømte vibrato-enhed. P.A., som han gik forbi, solgte sit firma til Gibson i 1966; det skiftede hænder igen, da Gretsch Guitar Company købte virksomheden i 1999. Og Gretsch har selvfølgelig været en del af Fender siden 2002.

Måske får vi nu en Fender Telecaster eller en Stratocaster at se med en Bigsby arm?

Merle Travis fik en speciel guitarhals lavet af firmaet Bigsby. Merle Travis fyldte 100 år sidste år og det blev fejret af Bigsby.

Kilde: https://guitar.com/news/industry-news/fender-acquires-bigsby/

Merle Travis bigsby