Finn Olafsson’s første soloalbum Savannah genudgives digitalt

Finn Olafsson’s første soloalbum Savannah genudgives digitalt

Du er her

Olafssongs fejrer 40-året for guitaristen Finn Olafssons første soloalbum ”Finn Olafsson’s Savannah” med en re-mastret CD- og digital genudgivelse af LPen. CDen udgives i en 3-fløjet digipack med en 8-siders booklet med tekster og fotos af de guitarer, Finn Olafsson benytter på albummet. CDen udkommer i et oplag på 1.000 eksemplarer, og alle CDer bliver nummereret og signeret af guitaristen. Pladen blev oprindeligt indspillet i efteråret 1976 og udgivet på KMF i foråret 1977. Den har ikke været i distribution siden slutningen af 1982, og den har ikke tidligere været digitaliseret.

Finn Olafsson indspillede og turnerede i 70erne med det symfoniske rockband ACHE, og Savannah udkom imellem de to ACHE-albums ”Pictures from Cyclus 7” (1976) og ”Blå som altid” (1977). Finn havde skrevet et antal numre i et mere guitarbaseret, og i flere tilfælde også mere akustisk, univers end ACHE’s, men som på mange måder var baseret på ACHE’s grundlæggende måde at spille på. Så det er derfor meget naturligt, at det er Finns venner fra ACHE: Johnnie Gellett, Torsten Olafsson, Steen Toft Andersen og Gert Smedegaard, som kan høres på hans soloalbum. Desuden medvirker Nis P. Jørgensen, som Finn i en periode spillede med i Nis’ band, Nispisband.

”Finn Olafsson’s Savannah” er et både vokalt og instrumentalt album med tekst og musik af Finn Olafsson.
 
Om teksterne kan siges, at de blev skrevet frit fra hjertet fuldstændigt, som Finn Olafsson oplevede sit eget liv i en periode, inden og imens albummet blev indspillet. I al korthed omhandler teksterne et ikke langtidsholdbart parforholdsforløb fra forelskelse og til erkendelsen af, at man må gå hver til sit. Men forurening var også allerede i 70erne et aktuelt emne, som det kan høres i et par af teksterne. Siden ”Savannah” har alle Finn Olafssons soloplader været instrumentale.
 
Genudgivelsen har været længe undervejs: Allerede i 2007 blev masterbåndene restaureret. Det vil sige at båndene, for overhovedet at kunne blive afspillet igen, blev bagt, klippet sammen og overført til digitalt regi af Flemming Rasmussen i Sweet Silence Studios. Derefter blev de mastret i flere omgange af Henik Ammitsbøl i Olafssongs Studio – i 2007, 2011 og 2013 – for der var detaljer, som endnu ikke var helt på plads. Sideløbende har Torsten Olafsson arbejdet med CD coveret, som igennem de forløbne år også har haft flere forskellige udformninger. Så det er med stor glæde, at Olafssongs nu kan præsentere CDen.
 
Digital release på streamingtjenesterne – og som download på iTunes – den 24. december 2016.
 
CDen kan allerede nu købes i Olafssongs’ webshop: www.shop.olafssongs.dk.
 
 

Finn Olafsson i sit studio
Finn Olafsson i sit studio