Gasolin 3 kommer på frimærke

Gasolin 3 kommer på frimærke

Du er her

Det blev Peder Bundgaards velkendte motiv på Gasolin 3 der blev valgt af P4's lyttere til at komme på frimærke i april 2010. Fem danske albumcovers har kæmpet om at komme på frimærke. Bliver det en smuk kvinde, der har tabt trusserne midt i San Franciscos gader, eller en mand med store ører, der rører rundt i en forførende stærk drik, der bliver motivet?
De er i hvert fald blandt de fem albumcovers, som P4s mere end 3 millioner lyttere har indstillet til at blive valgt som det mest mindeværdige danske albumcover.
De fem finalister er henholdsvis “Gasolin 3″, Steppeulvene med “Hip”, “Gasolin 2″, Nephew med “DanmarkDenmark” og Kim Larsen med “Værsgo”.
P4-lytterne er kommet med mange bud på det mest mindeværdige danske albumcover gennem de sidste 50 år. Såvel Sebastian som Alrune Rod og TV-2 var tæt på at komme i finalen. Men selvom der er hele fem finalister, er der ét navn, der går igen. Kim Larsen er indstillet sammen med Gasolin to gange og én gang for solodebuten “Værsgo” fra 1973.
P4s 50 års jubilæum fejres
P4s distrikter rundt om i landet fejrer 50 års jubilæum i april, og det fejrer kanalen på utraditionel vis. I et historisk samarbejde med Post Danmark inviterer P4 lytterne til at vælge det mest mindeværdige danske pladecover gennem de seneste 50 år. Dermed får lytterne afgørende indflydelse på det musikalske motiv til det kommende frimærke fra Post Danmark. Vinder-coveret udkommer nemlig på frimærke til værdien 5,50 kr.
Afstemning i “Madsen”
Det bliver i P4’s landsdækkende program “Madsen”, der sendes mandag til torsdag fra kl. 14.00 - 15.00 og fredag fra kl. 14.00 - 16.00 - at lytterne kan gøre deres indflydelse gældende. Med vært Alex Nyborg Madsen ved roret kan lytterne fra mandag 8. marts stemme på det albumcover, de mener, skal udgive spå frimærke. På www.dr.dk/Madsen vil alle kunne følge med i lytternes favoritcovers og komme med kommentarer til debatten. Fredag 12. marts 2010 kåres det mest populære cover.
En særlig ære
Vært Alex Nyborg Madsen, der selv er aktiv musiker, glæder sig til afstemningen og ikke mindst debatten om det bedste danske pladecover gennem de seneste 50 år - en debat, der sikkert kan gå hen at blive heftig:
“Det er afsindigt spændende - og ikke overraskende er Kim Larsen med i tre ud af fem nomineringer. Det er interessant, at P4s lyttere også peger på et albumcover som ‘Hip’ med Steppeulvene fra 1967. Jeg har min egen favorit, men synes omvendt, at de er fem drøngode bud, der alle vil se knaldgodt ud på frimærke.”
P4s eventkoordinator Lone Bierlich har læst mange af de mails, lytternes har sendt ind og især bemærket, at der er mange følelser forbundet med valget af cover:
“For mange af P4-lytterne handler det om, at de albumcovers, de har indstillet, repræsenterer følelser og minder fra en tid, hvor de var unge. Jeg er ofte undervejs stødt på sætningen, “for os, der jo var unge dengang”. For andre handler det om, at de har indstillet coveret fra deres første LP nogensinde. Og endelig handler det for de fleste om, hvordan coveret skal se ud, når det skal på frimærke - den slags overvejelser har lytterne også gjort sig,” forklarer hun.
Frimærke udkommer i april 2010
Når vindercoveret er blevet kåret fredag 12. marts kommer Post Danmark for alvor på banen. Der skal indhentes rettigheder hos kunstneren bag coveret, frimærket skal i produktion og Post Danmark forventer at trykke et oplag på ca. 80.000 frimærkehæfter.
Chef for Post Danmark Frimærker Lene Reipuert imødeser med spænding resultatet af P4-lytternes afstemning og glæder sig over initiativet og samarbejdet:
“Vi ønsker at følge med tiden og involvere danskerne i de ting, som vi går og laver. Et frimærke er jo faktisk en historiefortæller, som kan fortælle om fortid, nutid og fremtid med afsæt i danskernes hverdag og nationale begivenheder. Samarbejdet med P4 omkring deres fødselsdag giver os en fantastisk mulighed for at fortælle vores historie samtidig med at vi fejrer dem,” siger Lene Reipuert.