George Harrison taler ud

George Harrison taler ud

Du er her

Han er blevet kaldt den stille beatle. men guitaristen er meget mere end den stille og følsomme yngstemand i verdens første og mest populære rockband. Han var en ener, der bandt bandet sammen og blev selv sangskriver på linje med Paul McCartney og John Lennon.

Den amerikanske mesterinstruktør Martin Scorsese har nu færdiggjort en næsten fire timer lang portrætfilm om George Harrison og the Beatles. Filmen indledes ved indgangen til 1960erne, hvor George Harrison flytter til det lyserøde Reberbahn i Hamborg.
Filmen bugner med billedmateriale fra Beatles' første tid i "verdens frækkeste by", som Harrison selv siger. Vi ser Beatles sove i et lille hummer bag lærredet i en pornobiograf - og vi møder venner fra den tid: Prostituerede, transvestitter og kriminelle.
Også gennembrudsårene i midten af 1960erne skildres med masser af arkivoptagelser fra dengang beatmusikken var oprørende ny og stjernerne flakkede omkring mere eller mindre skæve.

George Harrisons bliver ved indgangen til 1970erne optaget af indisk filosofi og musik. Filmen rummer helt friske, private optagelser af Harrison jammende med citar-mesteren Ravi Shankar.
Den følger også hans arbejde med verdens første velgørenhedskoncert for Bangladesh. Vi er med til optagelser med i Bob Dylans private studie og får historien om, hvordan George Harrison finanserer Monthy Pythons "Life of Brian".

Det hele fortælles med hidtil usete privatoptagelser og med nye interviews med bl.a. Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono, Eric Clapton, enken Olivia Harrison og mange, mange flere.
Filmen er trods sin længde stærkt underholdende hele vejen igennem. Den vises i biografer over hele landet den 24. oktober og udsendes i november som DVD. Ikke mindst DVD´en ligner et kulthit for enhver popfan.

Kilde: dr.dk

Tags