Gibson opkøber Fender/aprilsnar!

Gibson opkøber Fender/aprilsnar!

Du er her

Nyhedstjenesten Reuters meddeler i dag at de har fået et telgram fra Gibson Guitar Corporation hvor i der står at guitargiganten har opkøbt en af deres største konkurrenter: Fender Guitars. Navnet Fender vil fremover ikke mere findes på de velkendte stratocaster og telcaster modeller.  

Gibson Guitar Corporation er en er verdens bedst-kendte fabrikanter af guitarer, primært elektriske guitarer. Orville Gibson begyndte med at lave mandoliner i 1884 i Kalamazoo, Michigan USA. I 1902 blev Gibson Mandolin-Guitar Mfg. Co, Ltd grundlagt for at markedsføre disse instrumenter. Orville Gibson døde på hospitalet i 1918.

Gennem 1920'erne og 1930'erne blev Gibson-firmaet den førende producent af arch-top guitarer, især Gibson L5-modellen. I 1936 introducerede de deres første elektriske spanske guitar, ES-150'en, som anses som den første succesfulde elektriske guitar.

I 1952 lancerede Gibson en massiv elektrisk guitar i samarbejde med guitaristen Les Paul. Denne guitar blev opkaldt efter guitaristen, og sælges stadig i dag som en Les Paul. Sidst i 50'erne udgav Gibson mange nye guitarer, blandt andet Flying V og Explorer guitarene, og den halv-akustiske ES-335. Det var også i denne periode at humbucker pick-uppen blev udviklet. produktionen af Les Paul guitaren ophørte i 1961, da SG-guitaren blev lanceret, men blev igen sat i produktion sidst i 60'erne, da den var meget efterspurgt. Både Les Paul og SG guitarene blev senere populære med rock og heavy metal guitarister.

Mellem 1974 og 1984 flyttede Gibson fra Kalamazoo til Nashville, Tennessee. Gibson er kendt for at producere top-kvalitets guitarer, der dog er ret dyre. Derfor blev Epiphone firmaet opkøbt til at producere billigere versioner af Gibson guitarer. Guitarfirmaerne Kramer og Steinberger ejes også af Gibson, så vel som Tobias der laver basguitarer, Baldwin som laver klaverer, elektronik-firmaet Oberheim og tromme-firmaet Slingerland. Gibson producerer også forstærkere

Fender Electric Instrument Manufacturing Company, nu kendt som Fender Musical Instruments Corporation, blev grundlagt af Leo Fender (1909-1991), som spillede en ledende rolle i udviklingen af elektriske guitarer

Aprilsnar!