Guitar geniet Julian Bream gået bort

Guitar geniet Julian Bream gået bort

Du er her

Den britiske guitarist og lutenist Julian Bream er død. Han døde i sit hjem i det landlige Wiltshire. Han var 87. Fra beskedne forhold i London, hvor han lærte sig selv jazz guitar fra manualer, steg Bream til at blive en af ​​de allerbedste moderne eksponenter for det klassiske instrument. Hans talenter tiltrækkede komponister der kunne måle sig med Britten, Walton, Tippett og Hans Werner Henze.
Han er især kendt for sit nære samrbejde med John Williams. 

Bream blev født i Battersea, London og opdraget i et musikalsk miljø i Hampton. Bream beskrev sine forældre som begge "konventionelle forstæder", men på en anden måde "meget usædvanlig". Hans far var en kommerciel kunstner med et "ekstraordinært talent for tegning" og en "naturlig musiker" ifølge Bream. Bream lå under klaveret i "ekstase", da hans far spillede. Hans mor af skotsk afstamning var en meget smuk kvinde, der ifølge Bream ofte var "ikke altid der" mentalt og ikke kunne lide musik, men var en varmhjertet person.  Hans bedstemor ejede en pub i Battersea, og Bream tilbragte meget tid der i løbet af sin ungdom. Hans far spillede jazz guitar, og den unge Bream var imponeret over spillet af Django Reinhardt; han vil senere kalde sin hund "Django". 

Som en af de mest markante klassiske guitarister i det 20. århundrede, spillede han en betydelig rolle i at forbedre den offentlige opfattelse af den klassiske guitar som et respektabelt instrument.
På hans 11-års fødselsdag fik Bream en lille tarmspændt spansk guitar af sin far. Han var noget af et vidunderbarn, da han 12 vandt en juniorudstillingspris for sit pianospil, hvilket gjorde det muligt for ham at studere klaver og komposition ved Royal College of Music. I en alder af 13 lavede han sin debutguitarrecitale i Cheltenham den 17. februar 1947; i 1951, debuterede han i Wigmore Hall.