guitaren mest populær

guitaren mest populær

Du er her

Nu er det vist ingen tvivl. Guitaren er det populæreste instrument i hele verden. Intet andet instrument når den til sokkeholderne.

Hvor ville rock'n roll være i dag om de gamle bluesmænd ikke havde valgt de seks strenge at spille på? Og hvor ville rockmusikken være henne i dag uden en rock guitar?

Uden Lester Paul ville der ikke være nogen rockguitar som vi kender den i dag. I 1952 lavede Les Paul den første hollow body elguitar, som lød helt anderledes end de andre guitarer på markedet den gang.

Det er svært at forestille sig om guitaren ville have den samme rolle i dag uden Les Paul.

Hvor ville bluegrass musikken være henne i dag om Doc Watson ikke havde mistet sit syn og kastet sig over guitaren. Hvad med Jimmie Rodgers, hvad om han istedet havde spillet trækbasun - ville countrymusikken så overhovedet være så stor som den er i dag?

Og hvor ville den klassike guitar være i dag uden Andres Segovias geniale transkribitoner af klassiske værker? Der ville højst sandsynligt ikke være nogen flamenco musik uden en spansk guitar.

Guitaren er et ældgammelt instrument, og har været elsket i mange år på grund af sin klang og ikke mindst fordi den er så praktisk at bære rundt med sig.

Var det ikke Storm P. der sagde "det værste med bassen er transporten"?

Ved at klikke her kan du høre en historie om guitarens rolle med masser af dejlige lydklip fra guitarens lange karriere som vores allesammens foretrukne instrment:

http://www.voanews.com/specialenglish/2005-05-24-voa1.cfm