Guitargeniet Phil Emmanuel pludselig død

Guitargeniet Phil Emmanuel pludselig død

Du er her

En sørgelig nyhed indtraf i dag på de sociale medier. Nyheden om guitargeniet Phil Emmanuels pludselige død. Han blev kun 65 år og dødsåragen skulle være et alvorligt astma anfald.  Han døde i Parles, New South Waler, Austrailen. Phil Emmanuel var guitargeniets Tommy Emmanuel's storebror og optrådte de allerede som børn sammen som guitargruppe i deres hjemland Australien. Phil spillede leadguitar mens Tommy spillede rytmeguitar. Spillemæssigt var Phil både en fortræffelig fingerpicking og flatpicking guitarist, men spillede mere på elguitar end hans berømte bror.  De optrådte sammen ved aflsutnings ceremonien for Ol i Sydney i år 2000. Brødrerne Emmanuel udgav en del albums sammen og optrådte også sammen når lejligheden tilbød sig. Typisk ved at Phil var gæsteguitarist for den populære lillebror. 

Tommy Emmanuel modtog CGP hæderen af selveste Chet Atkins for dennes fingerpicking kvaliteter. Både Tommy og Phil optrådte ved flere CAAS begivenheder, men Phil modtog aldrig den fornemme pris. Årsagen dertil kendes ikke, da Phils' kvaliteter på en guitar er mindst lige så gode broderens. Det er der flere beviser på ved Youtube videoer fra koncerter og tv shows fra f.eks. Australien. Det kan være fordi Phil ofte spillede med plekter og også rock på elguitar, at Chet Atkins mest havde øjne for lillebroderen som han også udgav en cd med i sit livs efterår: The day fingerpickers took over the world, som navnet siger; en plade med fingerpicking guitar.

Hvil i fred Phil Emanuell, du var en fortræffelig og ikke mindst meget underholdende guitarist der ikke stod i skyggen af din bror hvad talet angår.

phil emanuell død