Kim Larsen er pludselig død

Kim Larsen er pludselig død

Du er her

Danmarks store nationalskjald er pludselig død af prostata kræft. Danmarks største og kendteste sanger, komponist og guitarist blev kun 72 år. Det oplyser hans agent, Jørn Jeppesen, på Kim Larsen & Kjukkens Facebook-side. - På vegne af Larsen-familien skal jeg med stor sorg meddele, at Kim Larsen i morges er sovet stille ind efter længere tids sygdom. Kim Larsen var i sin sidste stund omgivet af sin kone, Liselotte, samt sine seks børn, Pelle, Sylvester, Alice Eva, Molly, Hjalmer og Lui, lyder det i pressemeddelelsen.
Kim Larsens bisættelse vil finde sted i absolut stilhed og helt privat, lyder det endvidere i pressemeddelelsen fra impresario, Jørn Jeppesen. Han  henstiller til journalister og medier om at vise stort hensyn til familien i den kommende svære tid.

Kim Melius Flyvholm Larsen blev født i København, og voksede op med sine forældre Alfred M. Larsen og Eva Flyvholm, samt sin storebror Tore Larsen (1943-2007) i Sølvgade i København K, indtil forældrene blev skilt i 1950. Det var faderen, som var skolelærer, der fandt på at give Larsen navnet Melius, der betyder 'den bedre' på latin. Moderen, der kom fra Kalundborg, var vokset op i et grundtvigiansk hjem - hendes far var den lokale degn Peter Rasmus Olsen.

Ved skilsmissen var Kim Larsen kun fem år gammel, men faderen havde på de fem år skabt mere skade end gavn for familien. Efter skilsmissen så Kim Larsen kun meget sjældent sin far - eksempelvis da faderen engang blev kaldt ind som vikar i hans klasse. Da Larsen så ham, udbrød han "Hej far", hvilket fik faderen til at sende ham uden for døren. Det gjorde, at han knyttede sig stærkt til sin mor, hvilket betyder, at Larsen ofte skifter emnet over på sin mor, når snakken falder på hans barndom. Efter skilsmissen flyttede han med moren og storebroren til Mågevej i København NV.

Larsen begyndte som 14-årig at interessere sig for musik, og begyndte op gennem 1960'erne at spille guitar og skrive sange. Her var de store forbilleder folk som Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis og ikke mindst The Beatles. Det var faktisk sangen "Slippin' and Slidin'" med Little Richard, der under en af hans storebrors fester, for alvor vendte den unge Larsen mod rock n' roll-musikken.

Efter studentereksamen tog Larsen på Askov Højskole, et sted han har kaldt sit dannelsessted. I 1968 blev han folkeskolelærer, hvorefter han underviste i et par måneder på Gerbrandskolen på Amager, inden musikken for alvor trak. Han flyttede ind på Sofiegaarden på Christianshavn, faktisk ulovligt, da stedet officielt var registreret som et lager.

På guitaren.dk er Kim også den mest eftersøgte guitarist blandt guitarister og vi har flere lektioner med hans sange.

 • Hvilken julesang spiller du helst på guitar til jul?

  Hvilken julesang spiller du helst til jul?
  Glade jul
  42% (8 stemmer)
  Dejlig er den himmel blå
  11% (2 stemmer)
  Dejlig er jorden
  11% (2 stemmer)
  Et barn er født i Bethlehem
  11% (2 stemmer)
  Her kommer Jesus dine små
  0% (0 stemmer)
  En rose så jeg skyde
  21% (4 stemmer)
  Bjældeklang
  0% (0 stemmer)
  Decembersangen
  0% (0 stemmer)
  Juletræet med sin pynt
  0% (0 stemmer)
  Nu er det jul igen
  0% (0 stemmer)
  Blomstre som en rosengård
  5% (1 stemme)
  På loftet sidder nissen med sin julegrød
  0% (0 stemmer)
  Højt fra træets grønne top
  0% (0 stemmer)
  Sikken voldsom trængsel
  0% (0 stemmer)
  Til julebal i nisseland
  0% (0 stemmer)
  Antal stemmer: 19