Mesterguitarist gæster Århus

Mesterguitarist gæster Århus

Du er her

 Den 13. april kl. 19.30 giver verdensstjernen Roberto Aussel (Argentina/Frankrig) koncert på DJM, musikhusets kammermusiksal.

Programmet byder på musik fra Barokken til vor tid, med musik af komponister som Silvius Leopold Weiss, Mario Castelnuovo-Tedesco og Jose Luis Campana.

Professor Aussel giver desuden prøver på musikken fra hans nyeste CD med værker af Atahualpa Yupanqui – argentinsk musik med afsæt i landets folkemusik traditioner.

Den 14. og 15. april underviser prof. Aussel guitar elever fra DJM I kammermusiksalen fra kl. 10. Roberto Aussel, CV Den exceptionelle musiker Roberto Aussel har igennem flere årtier været anerkendt som en af verdens førende guitarister. Født 1954 I La Plata, Argentina. Begyndte at spille guitar som 7-årig og studerede ved Jorge Martinez Zarate, som han betragter som sin vigtigste lærer . Allerede i en ung alder vandt han flere af verdens prestigefulde konkurrencer, bl.a. 1. priser ved Concours International de la Guitare de la Radio France, Porto Alegre (Brasilien) og Alirio Diaz konkurrencen i Caracas , Venezuela. Siden har hans internationale koncertkarriere taget fart med koncerter i Europa, Sydamerika, Asien og siden 1992 turnerer han årligt i USA.

Han har været solist med en lang række orkestre, som f.eks. London Symphony Orchestra, Radio France Orcestra, Orchetra de Lyon og Orchestra National de Argentina i teatro Colon, Buenos Aires. I en årrække har han desuden samarbejdet med Ensemble Intercontemporain under Pierre Boulez. Komponister som Astor Piazzolla, Maurice Constant og Francis Schwartz har dedikeret værker til ham.

I 1995 udnævntes han til Professor på Hochschule für Musik I Köln, hvor han siden har undervist en af Europas største og mest succesfulde guitarklasser. Han har udgivet en lang række anmelderroste CDer og har siden 1983 været ansvarlig for udgivelsen af en række guitarværker på nodeforlaget Editions Henry Lemoine. I 1999 tildeltes han af den Argentinske stats “Konex de Platino” I Buenos Aires, Argentina.