Ny udgave af Efterskolesangbogen udkommet

Ny udgave af Efterskolesangbogen udkommet

Du er her

Efterskolesangbogen udkommer midt i Juni i en ny revideret udgave med spiralryg og med 55 nye sange. Efterskolesangbogen revideres og fornyes hvert 3.-4. år for at være tidssvarende og i øjenhøjde med efterskoleeleverne. 2. udgave udkommer midt i juni 2019 og kan allerede nu bestilles til levering inden sommerferien.

55 nye sange

På baggrund af tilbagemeldinger fra efterskolerne, statistik fra onlineudgaven og en stor mængde forslag til nye sange fra elever, lærere og sangskrivere har redaktionen valgt de 175 sange, som 2. udgave af Efterskolesangbogen indeholder.

Der er 120 gengangere fra 1. udgave + 55 nye sange.

Se hele sanglisten her.

For redaktionen har det først og fremmest været afgørende at vælge sange, der på en troværdig måde taler ind i efterskoleelevernes tid og samtidig er gode til fællessang. Efterskolesangbogen har fortsat en meget stor spændvidde. Den rummer den del af sangskatten, som eleverne bør kende og i løbet af et efterskoleår meget sandsynligt kommer til at holde af. Den rummer de sange, som eleverne er vokset op med, og den rummer helt nye sange, som har været soundtracket til deres liv lige op til starten på efterskolen. Den rummer sange skrevet af efterskolelærere og andre, der ved, hvad der rører sig blandt efterskoleelever.

Der er en god blanding af nyt og gammelt, kendt og ukendt. Det har været ambitionen også at tilføje sange, man overraskes over – sange man ikke lige forventede i en sangbog, men som man opdager faktisk er rigtig gode at synge! Derfor er der fx en sang som “Danse i måneskin” med. Den er catchy, sjov og øm – og elskes af eleverne på flere efterskoler. Redaktionen har valgt en håndfuld af den type sange, der har potentiale til at blive store hits på en årgang.

Tilpasset fællessang og unge stemmer

Sangene er noteret i tonearter, der vil fungere godt ved fællessang på efterskolerne. Sangeksperter og mange forskellige efterskole-musiklærere har været inddraget. Redaktionen har forsøgt at finde balancen mellem de mest optimale tonearter til fællessang og tonearter, der fungerer godt for både pianister og guitarister.

Det vigtigste er, at eleverne kan synge med! At de får lov at opleve fællesskabet og glæden ved at synge sammen. Således er flere af de sange, der fortsætter fra 1. udgave, nu noteret i en lidt lavere toneart.

Enkelte tostemmige sange

I den nye udgave af Efterskolesangbogen er en håndfuld af sangene noteret, så én del af teksten synges af drengene, og én anden del synges af pigerne – ind i mellem oven i hinanden. Det er sket på baggrund af konkrete anbefalinger fra efterskoler, hvor det allerede fungerer og er et stort hit.

Læs mere om efterskolesangbogen