Nyt Finn Olafsson dobbelt-DVD+CD sæt: Video of the Month 2014

Nyt Finn Olafsson dobbelt-DVD+CD sæt: Video of the Month 2014

Du er her

Ved Musikmesse 2015, Frankfurt i Tyskland, præsenterede komponisten og guitaristen Finn Olafsson et enestående nyt dobbelt-DVD+CD sæt.
Den officielle release i Danmark er den 7. maj 2015.

Det nye DVD/CD sæt indeholder 12 ‘live i studiet’ akustiske guitar videoer skrevet og spillet af Finn Olafsson - akkompagneret af Torsten Olafsson på tablas i to af videoerne. De 12 videoer blev offentliggjort på YouTube måned for måned i 2014. I 7 af de 12 videoer spiller Finn Olafsson helt nye guitarstykker, mens 5 er udgivet tidligere på hans CDer.

Finn Olafsson er kendt for at skrive sin guitarmusik i forskellige omstemninger af guitaren, og i disse videoer stemmes guitaren på 5 forskellige måder udover standard guitarstemningen. DVD/CD sættet er også et studie værd for den, som interesserer sig for guitarer, for Finn Olafsson spiller på forskellige unikke C.F. Martin, Kehlet og David W. Musselwhite guitarer fra video til video.

DVD 1 indeholder de 12 videoer i “underholdningsversionerne”, som blev offentliggjort på YouTube. DVD 1 indeholder også et 26 minutter langt portræt interview i to versioner: Et dansk, og ét med engelske undertekster. I portræt interviewet fortæller Finn Olafsson om at komponere musik, hans inspirationer, livet med musikken, guitarerne han spiller på - og tiden efter hans datter Marias død i august 2013. Og meget andet. Der er naturligvis også klip fra videoerne.

DVD 2 indeholder de samme 12 akustiske guitarstykker, men i en mere undervisnings- og selvstudievenlig version. På denne DVD vises Finn Olafssons højre og venstre hånd nemlig samtidigt på skærmen i to nærbilleder.

På den inkluderede audio CD,” The Audio Tracks”, finder man igen de samme 12 “live i studiet” indspilninger i 16 bit CD-kvalitet.

Relaterede artikler: For hver video findes der en individuel webside på Finn Olafssons website finnolafsson.com, hvor man i detaljer kan læse om baggrunden for hvert guitarstykke, historien om guitarerne, de forskellige guitarstemninger, og nogle råd om hvordan man selv spiller stykkerne. Artiklerne er skrevet af Finn Olafsson og er illustrerede med fotos.

Video of the Month 2014 dobbelt-DVD+CD sættet vil snart blive suppleret med noder med tabulatur (TAB) og fingersætninger til alle titlerne, som svarer nøjagtigt til videoversionerne af guitarstykkerne.