Paul McCartney til Roskilde Festival 2015

Paul McCartney til Roskilde Festival 2015

Du er her

Roskilde Festival har netop offentliggjort, at Paul McCartney gæster festivalen lørdag den 4. juli til sin første danske koncert i 11 år og sin første nogensinde på Roskilde. Koncerten bliver hans eneste festivalkoncert på kontinentet i sommeren 2015.

McCartney vil spille sange fra hele sin karriere, både med The Beatles, Wings og solo. Han vil medbringe sit band bestående af Paul "Wix" Wickens (keyboards), Brian Ray (bas/guitar), Rusty Anderson (guitar) og Abe Laboriel Jr (trommer) samt et spektakulært show med storskærm, laserlys, fyrværkeri med mere.

Paul McCartneys seneste album er "New" fra 2013, ligesom han de sidste par måneder har gjort sig bemærket med tre singler med Kanye West, "Only One", "All Day" og "FourFiveSeconds", sidstnævnte også i samarbejde med Rihanna.

Paul McCartney udtaler:


"Vi har ikke spillet på en europæisk festival i fem år, så vi glæder os til at tage vores show med til en festival så stor som Roskilde til sommer. Jeg har hørt, at festivalen har en helt fantastisk stemning, så vi glæder os til selv at mærke den. Det er ved at være længe siden, vi sidst har været i Danmark, så I kan godt begynde at gøre jer klar til at rocke!"

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén udtaler:


"Vi er sikre på, at Paul McCartney vil levere et fuldstændig forrygende show, der vil ramme lige i hjertet på tværs af de generationer, der kommer til at mødes foran Orange Scene. Han er i absolut topform i øjeblikket, og han medbringer et band, som han har spillet sammen med i de sidste 13 år, og naturligvis et bagkatalog bestående af nogle af de mest elskede pop- og rocksange nogensinde skrevet."

"Paul McCartney har netop turneret i USA og Sydamerika, hvor sætlisten hver gang har sneget sig op på næsten 40 numre fra hele karrieren. De amerikanske anmeldere har skrevet om et 'hitpakket marathon-extravaganza' og en 'tre timers triumf'. Så vi afsætter al den tid på Orange Scene, som han overhovedet får brug for. Og vi ser selv frem til en koncert, der bliver mindst lige så rørende, som den bliver medrivende."

"Når Paul McCartney indtager Orange Scene til sommer, har han lige fejret sin 73-års fødselsdag. Og alligevel ser vi, at superstjerner som Kanye West og Rihanna står i kø for at samarbejde med ham, og han bliver konstant fremhævet som en afgørende inspirationskilde for nye generationer af musikere. Så vi er stolte over, at en så skelsættende kunstner som han har valgt at spille hos Roskilde Festival. På den måde får en ny generation af musikelskere, der aldrig har oplevet ham live, endelig chancen for at stå ansigt til ansigt med rendyrket musikhistorie."

Roskilde Festival 2015 finder sted gennem otte dage fra den 27. juni til den 4. juli.