Unik Lennon guitar dukket op efter 50 år

Unik Lennon guitar dukket op efter 50 år

Du er her

Da John McCaw i 2013 i en genbrugsbutik faldt over en gammel slidt akustisk Gibson-guitar, kunne han bare ikke stå for den. Han købte den for en slik uden at vide, hvem guitaren havde tilhørt. Nu skal den sælges igen, og den er vurderet til hvad der i dansk valuta svarer til omkring 5,3 mio. kroner. Men nu er det altså heller ikke en hvilken som helst guitar.Koncerten var led i et større juleshow. I alt handlede det om 30 koncerter, og Beatles spillede to gange om dagen undtagen den 24. og 31. december. I løbet af showet havde hårdtarbejdende Beatles, der stod lige overfor deres helt store globale gennembrud, blot tre fridage. Der blev på godt en måned solgt i alt omkring 100.000 billetter til juleshowet.

Ingen har nogen anelse om, hvordan guitaren, som Lennon satte meget stor pris på og ofte brugte, forsvandt. Hvor den befandt sig i 50 år er også uklart.

Guitaren sælges på Julien's Autions til november og indehaveren af auktionshuset, Darren Julien, mener ikke, at det er usandsynligt, at den vil slå den hidtige rekord for en guitar solgt på auktion. I 2013 blev den elektriske guitar, som Bob Dylan spillede på i Newport, solgt for omkring en million dollar.

At prisen kan komme højere op skyldes i følge Darren Julien, at det efterhånden er sjældent, at der kommer John Lennon-relaterede genstande til salg - folk foretrækker at beholde dem i deres samling.

Tags