Ventures leadguitarist Nokie Edwards død

Ventures leadguitarist Nokie Edwards død

Du er her

Den legendariske leadguitarist i det amerikanske The Ventures Nokie Edwards er død. Han blev 82 år. Hans spillestil mindede en del om Hank Marvins' fra The Shadows, og blev deres sange tit forvekslet med hinanden. Deres største hit var Walk Don't Run som Chet Atkins fortolkede og fik et stort hit med.  Selv om Nokie Edwars var kendt for at spille en enkeltstående melodilinje, på samme vis som Hank Marvin, så ændrede han senere spillestil og gik mere over i fingerpicking spillestilen. Her optrådte han til tider med Merle Travis' søn Thom Bresh som delte deres videoer på sin egen Youtube kanal.

I 2008 blev Edwards indledt i The Rock and Roll Hall of Fame sammen med Ventures. Prisen blev præsenteret af John Fogerty. Bandet udførte deres største hits, "Walk Do not Run" og "Hawaii Five-0", forstærket af sidstnævnte af Rock and Roll Hall of Fame musikalske direktør Paul Shaffer og hans band.

Edwards spillede Fender Telecasters i 1950'erne og begyndelsen af ​​1960'erne, inden han skiftede til Mosrite-guitarer med The Ventures indtil 1967. Til solo-projekter og med Ventures turnerede han også med Telecasters i 1980'erne og 1990'erne. Edwards designet Nokie Edwards Custom Signature-model Telecaster til Fender Guitars, som er udstyret med guldhardware, en ibenholtfingerbræt, hældningsbackehovedstock, nulfrysning, forseglede tunere og Seymour Duncan humbucker pickups med splitspoler.

Edwards designet og for nylig solgte sin egen brugerdefinerede guitar, HitchHiker, en hybrid af de bedste elementer i Fender Telecaster og Mosrite guitarerne. HitchHiker er udstyret med en skrånende ryghældningshoved, en gennemkroppslig krop med sumpaske og quiltet ahorn, null fret, guldbetjeningsplader, Seymour Duncan Humbuckers med splitspoler og en ibenholtfingerbræt. Dens bro arbejder på en glideskala opfundet af Edwards. HitchHiker kan simulere en akustisk guitar og giver 15 forskellige lydvalg. Kropsdesignet er i det væsentlige den oprindelige Mosrite-krop, som Edwards foretrak. Hybride guitarer er i øjeblikket ved at blive udformet i New River, Arizona.