Om os

I begyndelsen
Guitaren.dk startede helt tilbage i 1998 som et projekt til at støtte admin Fridrikur Ellefsen i hans guitarlærer arbejde. Det var tænkt som en hjælp til at dele tabs med eleverne. Selv om guitaren.dk har mange år på bagen, så var det ikke det eneste website indenfor guitar i Danmark i 1998. Faktisk blev Fridrikur Ellefsen inspireret til at lave guitaren.dk da en af hans guitarelever fortalte ham om en dansk hjemmeside med et hav af tabs der hed noget med DG. Desuden blev siden OLGA (online guitar archive meget brugt. Således inspireret blev www.guitaren.dk oprettet.

I starten var siden meget enkelt skruet sammen og af den mere statiske type, men det tog ikke lang tid før den blev database styret med programmerings sproget ASP.  Det betød at man lettere kunne holde styr på tabs og akkorder osv. 

Forum
I starten kørte guitaren.dk's uden for selve hjemmesiden på en platform hos ofir.dk. Forummet var meget besøgt, men desværre kom der også en del useriøse indlæg da alle brugere af hjemmesiden kunne poste indlæg. Derfor lavede Fridrikur Ellefsen i 2004 et medlemsstyret forum der også blev meget besøgt, og hvor medlemmerne strømmede til.  I senere tid er forummet blevet mindre besøgt desværre pga. konkurrence fra Facebook og andre sociale medier. Det er blevet så nemt bare at poste på facebook hvor alle vennerne hænger ud.

Logo
Det logo som guitaren.dk har haft de sidste mange år blev tegnet af den færøske grafiker og tegner Bergur Dalsgaard. Logoet er blevet meget rost for sin enkelthed. Det er svært at forestille sig guitaren.dk uden dette flotte logo. Med logoet har Bergur ramt plet. Det fortæller helt præcist og enkelt hvad websitet handler om med guitaren i fokus. Lækkert at se på og meget fortællende og nemt at huske.

Drupal
Den 11. Juni 2016 blev guitaren.dk flyttet over på det kraftige og stabile DRUPAL CMS system. Et system som store sites som TV2.dk og DR.dk bruger. Det har betydet at samtlige indlæg og links har skiftet plads. På papiret betyder det at du nu som bruger kan finde dit indhold lettere end nogensinde før, men at det er nødvendigt at opdatere dine bogmærker da de ligger anderledes placeret på sitet. Her er et eksempel på den lette nye struktur: www.guitaren.dk/akkorder istedet for www.guitaren.dk/akkorder