Dur skala

 • C dur skala

  En C dur skala består af tonerne: C, D, E, F,  G, A, B.
  Den er umiddelbart meget nem at spille på guitaren da den kan spilles med løse strenge (åbne strenge),  og desuden har den ingen faste fortegn. Her er nogle forslag til at spille den på guitaren.  Både med start på 5. streng og med start på 6. streng. Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Rækkefølgen bestemmer du selv.

  C har ingen fortegn.

 • F dur skala

  En F dur skala består af tonerne: F, G, A, Bb, C, D, E.
  Den er umiddelbart ikke nem at spille på guitaren da den ikke kan spilles med løse strenge (åbne strenge), men her er nogle forslag til at spille den på guitaren.  Både med start på 4. streng, 5. streng og med start på 6. streng. Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Du får den over 3 oktaver. Første oktav med start på 6. strenge. Anden oktav med start på 4. streng og tredje oktav med start på 2. streng. Rækkefølgen bestemmer du selv.

  F er en toneart og har 1 fast fortegn. Det ligger på: Bb.

 • D dur skala

  En D dur skala består af tonerne: D, E, F#, G, A, B, C#.
  Den er umiddelbart nem at spille på guitaren da den kan spilles med løse strenge (åbne strenge), ogher er nogle forslag til at spille den på guitaren.  Både med start på 4. streng, 5. streng, og med start på 6. streng. Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Rækkefølgen bestemmer du selv.
  D er en toneart og har 2 faste # fortegn. De ligger på: C#, og F#.

 • G dur skala

  En G dur skala består af tonerne: G, A, E, F, D, E, F#.
  Den er umiddelbart dejligt nem at spille på guitaren da kan spilles med løse strenge (åbne strenge), og her er nogle forslag til at spille den på guitaren.  Med start på 6. streng . Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Rækkefølgen bestemmer du selv.
  G er en toneart og har 1 fast fortegn. Det ligger på: F#.

 • A dur skala

  En A dur skala består af tonerne: A, B, C#, D, E, F#, G#.
  Her er nogle forslag til at spille den på guitaren.  Både med start på 5. streng og med start på 6. streng. Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Rækkefølgen bestemmer du selv.
  A er en toneart og har 3 faste fortegn. De ligger på: C#, F#, og G#.

 • E dur skala

  En E dur skala består af tonerne: E, F#, G#, A, B, C#, D#.
  Den er umiddelbart nem at spille på guitaren da den kan spilles med løse strenge (åbne strenge), og her er nogle forslag til at spille den på guitaren.  Både med start på 4. streng og med start på 5. streng. Du får den i 3 oktaver. Den første oktav starter på 6. streng og stopper på 4. streng. Den anden oktaver starter på 4. streng og stopper på 2. streng. Den tredje oktav starter på 2. streng og stopper på 12. bånd. Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Rækkefølgen bestemmer du selv.
  E er en toneart og har 4 faste fortegn. De ligger på: F#, G#, C#, og D#.

 • Eb dur skala

  En Eb dur skala består af tonerne: Eb, F,  G, Ab, Bb, C, og D.
  Her er nogle forslag til at spille den på guitaren.  Både med start på 4. streng og med start på 5. streng. Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Rækkefølgen bestemmer du selv.
  Eb er en toneart og har 3 faste fortegn. De ligger på: Eb, Ab, og Bb.

 • Gb dur skala

  En Gb dur skala består af tonerne: Gb, Ab, Bb, Cb, Db, Eb, F.
  Den er umiddelbart ikke nem at spille på guitaren da den kun har en enkelt løs streng, men med den rette fingersætning er den ligeså nem at spille som de andre dur skalaer. Her er nogle forslag til at spille den på guitaren.  Med start på 6. streng. Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Rækkefølgen bestemmer du selv.
  Gb er en toneart og har 7 faste fortegn. De ligger på: Gb, Ab, Bb, Cb, Db og Eb.

 • B dur skala

  En B dur skala består af tonerne: B, C#, D#, E, F#, G#, A#.
  Her er nogle forslag til at spille den på guitaren.  Både med start på 5. streng og med start på 6. streng. Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Rækkefølgen bestemmer du selv.
  B er en toneart og har 5 faste fortegn. De ligger på: C#, D#, F#, G# og A#.
  Bemærk at B dur skalaen hedder H dur på dansk

 • Bb dur skala

  En Bb dur skala består af tonerne: Bb, C, D, Eb, F, G, A.
  Her er nogle forslag til at spille Bb dur skalaen på guitaren.  Både med start på 5. streng og med start på 6. streng. Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Rækkefølgen bestemmer du selv.
  Db er en toneart og har 2 faste fortegn. De ligger på: Bb, og Eb.
  Bemærk at denne skala hedder B dur skala på dansk (B dur hedder H dur på dansk)

 • Ab dur skala

  En Ab dur skala består af tonerne: Ab, Bb, C, Db, Eb, F, G.
  Den er umiddelbart ikke nem at spille på guitaren selv om den har en enkelt tone der kan spilles med løs streng - G tonen kan spilles åben, men her er nogle forslag til at spille den på guitaren.  Både med start på 5. streng og med start på 6. streng. Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Rækkefølgen bestemmer du selv.

  Ab er en toneart og har 4 faste fortegn. De ligger på: Ab, Bb, Db,  og Eb.

 • Db dur skala

  En Db dur skala består af tonerne: Db, Eb, F, Gb, Ab, Bb, C.
  Den er umiddelbart ikke nem at spille på guitaren da den ikke kan spilles med løse strenge (åbne strenge), men her er nogle forslag til at spille den på guitaren.  Både med start på 5. streng og med start på 6. streng. Der findes flere variationer og måder at spille den på, men tonerne er altid de samme. Rækkefølgen bestemmer du selv.
  Db er en toneart og har 5 faste fortegn. De ligger på: Db, Eb, Gb, Ab og Bb.

Sider